Zo pitchte Jimmy Iovine Beats bij Apple
Rutger Otto

In een interview laat Jimmy Iovine weten hoe hij Beats bij Apple wist te krijgen. De deal leverde uiteindelijk 3 miljard dollar op.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Jimmy Iovine’s pitch

Apple deed dit jaar de grootste investering ooit door Beats aan boord te halen, zowel de koptelefoons als de muziekdienst Beats Music. Jimmy Iovine heeft nu eingelijk uit de doeken gedaan hoe hij zijn bedrijf (en dat van Dr. Dre) pitchte bij Apple in een interview met GQ.

Volgens Iovine duurde het twee jaar voordat Apple eindelijk ‘ja’ zei tegen zijn voorstel voor overname. “Ik wist ze ervan te overtuigen dat ze dit bedrijf moesten kopen”, zei hij. Dat deed hij met de volgende woorden:

“Ik wil voor niemand anders werken. Ik wil dit bij Apple doen. Ik weet dat ik bij Apple van waarde ben. Ik wil Beats niet in de etalage zetten. Ik wil het hierheen brengen, naar Steve’s bedrijf. Ik ken jullie; ik weet wat jullie kunnen; ik ken jullie cultuur. Ik weet dat jullie een gat in de muziekwereld te dichten hebben; laat mij het dichten.”

jimmy iovine steve jobs

Jimmy Iovine is geen onbekende bij Apple

Apple en de muziekindustrie

Met het ‘gat’ waar Iovine in zijn pitch over spreekt, bedoelt hij dat Apple achter aan het raken was in de muziekindustrie, met name op het gebied van streaming. Waar Apple ooit innovatief was met iTunes, loopt het nu achter de feiten (Spotify, Deezer) aan. Beats Music zou wat dat betreft van pas kunnen komen, hoewel de plannen voor eventuele integratie bij Apple nog pure speculatie zijn.

Over hoe het nu gaat met Iovine bij Apple werden weinig woorden gesproken. Wel zei hij dat hij veel op het hoofdkantoor in Cupertino werkt. De samenwerking met Dr. Dre noemt Iovine ‘speciaal’. “We vertrouwen elkaar compleet. We weten van elkaar waar we mee bezig zijn en we vertrouwen elkaars instinct zo erg dat als hij iets doet en ik zeg ‘nee’, dat hij het dan meteen laat rusten.”

Lees meer Apple nieuws

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.