Jailbreak met Sn0wbreeze voor oudere devices
Redactie

iH8sn0w heeft Sn0wbreeze 2.0.1 uitgebracht. Met deze nieuwe versie van de jailbreaktool zijn iOS 3.1.x en 4.x.x te jailbreaken op oudere toestellen. Zo is de line-up van dit jaar, de iPhone 4 en de iPod touch 4g, nog niet te jailbreaken. Sn0wbreeze is de Windows versie voor Pwnagetool op de Mac; het maakt een custom firmware aan die je in iTunes moet inladen om te installeren op het toestel.

Geschikte devices

Voor de iPod touch 1G en de iPhone 2G (originele iPhone) hoeft nooit meer een nieuwe exploit gevonden te worden. Als er dus een nieuwe jailbreaktool uitkomt kunnen deze twee toestellen vaak gewoon gejailbreakt worden. De iPhone 3G is ook te jailbreaken eveneens de iPod touch 3G mits deze laatste op firmware 3.1.2 draait. Deze jailbreak is tethered wat inhoudt dat elke keer dat het toestel een reboot krijgt er door middel van een ander apparaat opnieuw een jailbreak gedaan moet worden.

Met de rest van de toestellen ligt het iets ingewikkelder. De iPhone 3GS met een oude bootrom kan alleen gejailbreakt worden als het al een jailbreak heeft. Die met de nieuwe bootrom is net als de iPod touch 3G tethered en alleen iPhone OS 3.1.2 wordt ondersteund.

De iPod touch 2G met een modelnummer dat begint met MB is te jailbreaken. Als het modelnummer begint met MC dan is de jailbreak tethered en allen te doen op iPhone OS 3.1.2.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.