Jailbreak iPhone 5 binnen 24 uur na verkoop

Redactie
24 september 2012, 7:22
1 min leestijd
Jailbreak iPhone 5 binnen 24 uur na verkoop

De hacker Grant Paul heeft binnen 24 uur nadat de iPhone 5 in de Apple Store beschikbaar kwam al een jailbreak toegepast. Grant plaatste van de jailbreak een foto op Twitter.

Jailbreak

Het nieuwe besturingssysteem iOS 6 op de iPhone 5 is binnen 24 uur gekraakt en dat is uitzonderlijk te noemen. Het is de hacker wel eerder gelukt om software van Apple te kraken, maar het is nog niet eerder zo snel uitgevoerd. Als de jailbreak is toegepast, kan er software op de iPhone 5 geïnstalleerd worden uit andere bronnen dan van Apple zelf. Overigens is de jailbreak nog niet vrijgegeven voor gebruik door consumenten en dat zal waarschijnlijk ook nog wel enige tijd duren.

iOS 6

Dat het nieuwe besturingssysteem al binnen 24 uur gekraakt is, doet vermoeden dat de jailbreak voortkomt uit de kwetsbaarheden in iOS 6, die dankzij de beta’s al eerder getest zijn op andere toestellen. Het is niet duidelijk geworden om wat voor type jailbreak het gaat. Bij een untethered jailbreak is het bijvoorbeeld niet nodig om tijdens het opstarten het toestel te verbinden met een computer. Dat is bij een tethered jailbreak weer wel het geval. Overigens is het besturingsysteem iOS 6 populair onder de gebruikers, want inmiddels heeft al meer dan twintig procent het nieuwe systeem iOS 6 geïnstalleerd.

Categorieën: Devices, iOS
Spotlight: Jailbreak
Device: iPhone 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's