Jailbreak voor iOS 6.1.4 op de valreep aangekondigd
Wouter Nijsen

Nu iOS 7 al bijna beschikbaar is geworden, verloren we een beetje de hoop op een jailbreak voor iOS 6.1.4. Deze lijkt er echter toch nog te komen.

Ontwikkelaar winocm heeft namelijk aangekondigd dat hij een iPhone 5 die de momenteel laatste versie van iOS 6 draait (6.1.4) heeft weten te kraken. Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft de ontwikkelaar enkele screenshots gemaakt van zijn werk. Deze zijn op zijn Twitter-account  te vinden:

Momenteel is het nog alleen mogelijk om een iPhone te jailbreaken die op iOS 6.0 tot en met 6.1.2 draait. 6.1.3 en 6.1.4 zijn vooralsnog dus nog niet helemaal gekraakt. Met een gejailbreakt iOS-apparaat is het mogelijk om apps buiten de App Store om te installeren, die bijvoorbeeld functies toevoegen die Apple je liever niet geeft of nog niet aan toegekomen is.

Het was de laatste maanden enorm stil op jailbreak-gebied. Nieuwe tweaks en jailbreak-methodes voor nieuwe iOS-versies bleven grotendeels uit, en het lijkt er ook op dat iPhone-gebruikers steeds minder missen in Apples versie van iOS.

iOS 7 voegt bovendien verschillende functies toe die nu nog alleen met een jailbreak mogelijk zijn, zoals het snel kunnen aanpassen van je helderheid op het homescherm. Het is daarom ten zeerste de vraag hoeveel moeite hackers gaan steken in een nieuwe jailbreak voor iOS 7.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.