Jailbreak: Bluetooth-toetsenborden op de iPhone
Redactie

Het is al enige tijd mogelijk bluetooth-toetsenborden te verbinden met de iPhone, maar deze toetsenborden werkten alleen binnen bepaalde applicaties. Gelukkig is dit binnenkort verleden tijd, want er komt binnenkort een toetsenbord-driver in de Cydia Store te staan. Deze driver zorgt ervoor dat je een bluetooth-toetsenbord in elke applicatie kan gebruiken.

Verbinden

Om je toetsenbord te verbinden met je iPhone moet je de speciale applicatie opstarten. In deze applicatie kan je zoeken naar toetsenborden in je omgeving, het soort toetsenbord instellen en de driver aan- en uitzetten.

Het voordeel van deze driver is dat je lange stukken tekst kan typen zonder dat je het kleine toetsenbordje op je scherm hoeft te gebruiken. Je kan hiermee dus lange mails, grote documenten en msn-gesprekken typen.

Gebreken

De driver heeft op dit moment nog enkele gebreken. Het is in versie 1.0 bijvoorbeeld nog niet mogelijk om Shift, Capslock en toetsencombinaties te gebruiken. In de toekomst wordt dit waarschijnlijk wel ondersteund.

Op dit moment wordt deze driver nog niet aangeboden via Cydia, maar zodra deze er wel in staat zullen we het jullie laten weten.

Bron: modyouri

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.