Jack: deze slimme gadget maakt iedere koptelefoon draadloos

Lars Paijmans
13 februari 2017, 12:39
2 min leestijd
Jack: deze slimme gadget maakt iedere koptelefoon draadloos

Als je een goede koptelefoon met kabel niet in wil ruilen voor een Bluetooth-exemplaar, is de Jack de ultieme oplossing.

Lees verder na de advertentie.

De Jack maakt je koptelefoon draadloos

Het inmiddels alweer vier maanden geleden dat Apple de iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting op de markt bracht. Sindsdien zijn er steeds meer draadloze hoofdtelefoons verschenen, maar wat nu als je nog tevreden bent met een ‘ouderwets’ exemplaar met een kabel?

In dat geval kun je natuurlijk de adapter gebruiken die Apple in de doos van de iPhone 7 stopt, maar de Jack is een betere oplossing. Door je koptelefoonkabel in dit kastje te stoppen, maak je de headset namelijk alsnog draadloos. Nadat je de koptelefoon verbonden hebt met de Jack, kun je via je iPhone een Bluetoothverbinding met de Jack maken.

Jack

Dit komt bijvoorbeeld van pas als je iPhone aan het opladen is, en je toch naar muziek wilt luisteren. De Jack is bovendien klein genoeg om in je binnenzak van je jas te stoppen of aan je trui te spelden. Een uitkomst voor je iPhone, maar de Jack werkt gewoon met al je audioapparatuur, inclusief je tv, MacBook, iPad en andere gadgets.

Als leuke extra kun je ook draadloos muziek delen met een andere luisteraar. Met een druk op de knop koppel je meerdere Jacks aan een iPhone, zodat je samen naar dezelfde muziek kunt luisteren. Handig als je naar een video kijkt op je iPhone of iPad en je de luidspreker niet wilt of kunt gebruiken.

Een hit op Kickstarter

De ingebouwde batterij van de Jack gaat zo’n 12 uur mee, en tijdens het opladen kun je gewoon muziek blijven luisteren. Het apparaatje is een grote hit op crowdfundingplatform Kickstarter, waar het streefbedrag van 20.000 dollar al lang en breed doorbroken is. Je hebt nog elf de dagen de tijd om zelf je voordeel te doen met de Kickstarter-korting. Voor 25 dollar bestel je een exemplaar, terwijl de uiteindelijke prijs op 40 dollar komt te liggen. Ook kun je ervoor kiezen om een setje oordopjes en een opberghoes bij de gadget te bestellen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen