[jaaroverzicht] iPhone nieuws in Januari

Redactie
27 december 2009, 6:57
2 min leestijd
[jaaroverzicht] iPhone nieuws in Januari

In navolging van diverse actualiteiten magazines “publiceert” iPhone een jaaroverzicht met iPhone nieuws uit het jaar 2009. We proberen zo snel mogelijk alle maanden online te hebben, maar de feestdagen zijn net achter de rug en oud en nieuw is weer in zicht (met andere woorden: we doen ons best maar garanderen niks!). We laten in deze jaar/maandoverzichten niet relevante geruchten achterwege.
Veel lees plezier!

Unlock Software iPhone 3G

Begin Januari was de unlock software eindelijk uit voor de iPhone 3G. De eerste unlock software werd uitgegeven door het iPhone dev team. De unlock was geschikt voor de iPhone 3G met de software 2.2 draaiende.

Macworld 2009, niet veel nieuws

Lees verder na de advertentie.

Op dinsdag 6 Januari was een groot (gepland) evenement, Macworld 2009. Na vele geruchten zaten vele iPhone fans in de spanning rond 6 uur ‘s avonds Nederlandse tijd. Helaas was er geen “groot” nieuws omtrent de iPhone, maar er zijn wel dingen geïntroduceerd die je nu niet meer kan missen!
De Keynote remote applicatie werd bekend gemaakt en ook de iTunes store via 3G werd onthuld, voor Macworld 2009 kon je enkel via WiFi je muziek en applicaties downloaden.

Steve Jobs ziek

In de week van 17 Januari kondigde Steve Jobs aan dat hij een half jaar met ziekteverlof ging, de reden maakte hij nog niet bekend. Toen hij dit bekend maakte daalden de aandelen drastisch, veel mensen hadden geen vertrouwen meer in Apple toen de topman ziek werd. Door deze daling verdween er maar liefst 5,5 miljard dollar op de beurs en aandeelhouders waren van plan om Apple aan te klagen.

5 miljoen downloads in app store

Op 16 Januari maakte Apple bekend dat de applicatie store er al 5 miljoen applicaties uit de app store waren gedownload. Het aantal applicaties op 16 Januari was 15 000, een enorme mijlpaal voor het succes van de applicatie store.

Forum vervangt T-Mobile iPhone Blog

Op 19 Januari houdt het iPhoneblog van T-Mobile officieel op met bestaan, ter vervanging van dit blog is er een forum geopend. Op dit T-Mobile forum is voor alle klanten van T-Mobile beschikbaar en gaat niet alleen over de iPhone, maar voor alle telefoons.

Firmware 2.2.1

De iPhone OS 2.2.1 was uitgekomen op 27 Januari 2009. Er waren geen vernieuwde functies, maar er was wel veel verbetering in de stabiliteit van Safari. Ook was een vervelende bug in Mail verholpen!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's