[jaaroverzicht] iPhone nieuws in Februari

Redactie
30 december 2009, 18:42
2 min leestijd
[jaaroverzicht] iPhone nieuws in Februari

In navolging van diverse actualiteiten magazines “publiceert” iPhone een jaaroverzicht met iPhone nieuws uit het jaar 2009. We proberen zo snel mogelijk alle maanden online te hebben, maar de feestdagen zijn net achter de rug en oud en nieuw is weer in zicht (met andere woorden: we doen ons best maar garanderen niks!). We laten in deze jaar/maandoverzichten niet relevante geruchten achterwege.
Veel leesplezier!

Orange verliest exclusiviteit

In Frankrijk werd de exclusieve verkoper van de iPhone, Orange, aangeklaagd door zijn concurrenten. De rechter gaf de aanklagers gelijk en Orange verloor zijn status als exclusieve iPhone dealer.

9-jarige iPhone developer

Lees verder na de advertentie.

Een jongetje van 9 jaar, wonende in Singapore, genaamd Lim heeft rond 5 Februari al twee weken zijn eerste “game” in de app store staan. De game heet Doodle Kids en was oorspronkelijk bedoeld voor zijn zusjes.
De applicatie was ook zijn debuut, in slechts twee weken tijd is de applicatie meer dan 40 000 maal gedownload.
Een iPhone applicatie ontwikkelen is moeilijk, het is dus ook niet raar dat hij al op 2 jarige leeftijd regelmatig achter de computer verbleef!

Sims 3 aangekondigd

Rond 7 Februari 2009 werd de game Sims 3 aangekondigd door EA. Vele mensen waren er enthousiast over, maar er waren natuurlijk ook personen die het niet zagen zitten.

20 000 downloads

De applicatie store bleef maar groeien en de downloads uiteraard ook. Eind December 2008 stond de downloadteller nog op 10 000, in 2 maanden tijd is het aantal downloads dus verdubbeld! Een grote groei en weer een mijlpaal voor de applicatie store.

Clippy

In Januari kwam deze toepassing al uit, maar midden Februari was hij uitgegroeid tot een volwaardige plug-in. We hebben het over Clippy, een toepassing die je laat plakken en kopiëren in firmware 2.2.
De plug-in is sinds februari gratis te vinden in Cydia.

Steve Jobs jarig

24 Februari is de geboortedag van Steve Jobs, de topman van Apple. Op deze datum werd hij vorig jaar 54 jaar oud, helaas kon hij dit niet groots vieren want hij zat toen ziek thuis.

Apple verwijdert oude reviews

In het begin van de app store kon je ook reviews schrijven over applicaties die je niet had. Veel mensen maakten hier misbruik mee door expres negatieve of ontzettend positieve reviews te geven. Eind februari heeft Apple de reviews van gebruikers die de app niet in hun bezit hadden verwijderd.

Cydia Store wordt aangekondigd

In februari werd ook de Cydia store aangekondigd. Cydia is een “applicatie” die je kan installeren als je iPhone gejailbreakt is. Met Cydia kan je applicaties installeren die niet via de legale weg, de app store, kunnen. Voorheen waren dit allemaal gratis applicaties, maar omdat er ook veel werk zit in de cydia apps heeft de ontwikkelaar van Cydia ook een store aangekondigd.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen