De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iWork voor iCloud nu voor iedereen beschikbaar

Rutger Otto
27 februari 2015, 10:44
1 min leestijd
iWork voor iCloud nu voor iedereen beschikbaar

Na een korte beta is de iCloud-website van Apple geüpdatet zodat iedereen van de iWork-apps gebruik kan maken. Ook de mensen die geen Apple-apparaat in hun bezit hebben.

Lees verder na de advertentie.

iWork voor iCloud

Vanaf nu kan iedereen een Apple ID aanmaken om kosteloos gebruik te maken van de handige programma’s Pages, Numbers en Keynote via iCloud.com. Met deze programma’s krijgen gebruikers toegang tot een tekstverwerker, kunnen ze presentaties maken en spreadsheets bijhouden. Daarvoor hoeft niets gedownload te worden, de programma’s zijn vanuit de browser beschikbaar.

Wel dienen gebruikers dus een Apple ID aan te maken, wat eveneens gratis is. Bij aanmelding krijgt iedereen 1GB aan opslagruimte voor iCloud, zodat je documenten in de cloud van Apple kunt opslaan.

iwork voor icloud

Voorheen was Apples iCloud dienst alleen beschikbaar voor mensen die een iOS-apparaat of een Mac gebruikten. Met Apples nieuwe web-only programma’s hoopt Apple nieuwe gebruikers aan te trekken. Een logische move, want Microsoft bood op dezelfde manier al programma’s uit Office aan, zoals Word en Excel, waarvan de apps op iOS ook gratis te gebruiken zijn.

Handige web-apps van Apple

De cloudversie van Pages, Numbers en Keynote zijn handig om te gebruiken, vooral omdat bestanden direct gesynchroniseerd worden op alle apparaten via iCloud. Zo kun je aan een document beginnen op één apparaat en het afmaken op een ander apparaat. Ook kun je samen met anderen in een bestand werken. De iCloud-apps zijn beschikbaar via Safari, Firefox, Chrome en Internet Explorers. Wil je als gebruiker meer dan 1GB aan opslagruimte, dan zul je toch een iOS-apparaat of Mac moeten aanschaffen. Dan kun je ook gebruikmaken van de andere iCloud-functies, zoals Mail, Contacten en Agenda.

Lees meer over iCloud

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu