iWork krijgt update: ondersteuning voor Apple Pencil met Smart Annotation

Thomas Haenen
27 maart 2018, 18:32
1 min leestijd
iWork krijgt update: ondersteuning voor Apple Pencil met Smart Annotation

Op het Apple-evenement kondigde het bedrijf nieuwe versies aan van Pages, Numbers en Keynote. De produciviteits-apps worden uitgebreid met Apple Pencil-ondersteuning en enkele andere nieuwe features.

Lees verder na de advertentie.

iWork-update 2018 verbetert apps

Alle drie de iWork-apps worden onder handen genomen door Apple en krijgen Apple Pencil-ondersteuning. In Pages en Keynote kun je tekeningen en schetsen maken om aan documenten of presentaties toe te voegen. In Numbers gebruik je de stylus om cijfers in je spreadsheets te zetten.

iwork voor icloud

Volgens Apple is deze iWork-update ‘binnenkort beschikbaar’. Een precieze releasedatum van de nieuwe features gaf het bedrijf niet. Pages, Numbers en Keynote zijn gratis voor alle iOS-gebruikers.

Zo werkt Smart Annotation

Het onderwijs stond centraal op het evenement van Apple, en de nieuwe Smart Annotation-feature is dan ook vooral gericht op docenten. Daarmee kun je opmerkingen toevoegingen en aanpassingen maken aan een document of presentatie terwijl andere mensen het ook aan het bewerken zijn. Tijdens de presentatie gaf Apple het voorbeeld van een docent die meekijkt en suggesties geeft bij huiswerk, terwijl de leerling er mee bezig is.

Hoewel de functie vooral gericht lijkt te zijn op leraren, kan iedereen er straks gebruik van maken. Je kunt je annotaties koppelen aan specifieke woorden of alinea’s in een document, zodat je gerichter feedback geeft. De functie lijkt vergelijkbaar met de aantekeningen die meerdere mensen tegelijk aan Google Drive-documenten kunnen toevoegen. Het grote voordeel is dat iPad-gebruikers ook aantekeningen kunnen maken met de Apple Pencil, terwijl Google Drive enkel aantekeningen in tekstvorm ondersteunt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen