iWork for iCloud beta begrensd door Apple
Roel van Hout

Voor het weekend schreven we nog over de iWork for iCloud beta, die door Apple voor het grote publiek beschikbaar werd gesteld. Apple draait dit nu terug.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het bedrijf ziet zich daartoe gedwongen dankzij de ‘overweldigende reactie’ van iOS-gebruikers op de beta. Sommige mensen kregen onderstaande melding, waarin hen gevraagd werd om ‘snel terug te komen’. Het is niet duidelijk wanneer Apple weer meer gebruikers toegang verleent.

iWork for iCloud aanval op Office 365 en Google Docs

iWork for iCloud werd aangekondigd op de WWDC, en is gerust een frontale aanval op Office 365 van Microsoft en Docs van Google te noemen: deze twee tekstverwerkers staan gebruikers toe om documenten aan te maken, op te slaan en wanneer dan ook te openen en verder te bewerken.

Apple probeert nu met iWork for iCloud een graantje van het succes van met name het gratis Google Docs mee te pikken. Voor Office 365 is een betaald abonnement nodig, wat de dienst minder populair maakt. De beta van iWork is volledig gratis, en er gaan geruchten dat iWork voor iOS binnenkort ook gratis beschikbaar wordt gesteld door Apple.

Binnenkort weten we daar meer over, als de nieuwe iPhones en iOS 7 in de winkels verschijnen. Naar verluidt zal Apple op 10 september de sluier volledig oplichten!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.