‘iWatch komt waarschijnlijk pas in 2015’

Rutger Otto
20 augustus 2014, 10:58
2 min leestijd
‘iWatch komt waarschijnlijk pas in 2015’

Een Apple-analist stelt dat de Apple Watch vertraging heeft opgelopen, nog meer dan het al had. Het wordt zelfs zo lastig, dat een lancering in 2014 er waarschijnlijk niet meer in zit.

Lees verder na de advertentie.

De bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die Apple op de voet volgt, heeft gemeld dat we de Apple Watch op zijn vroegst in 2015 kunnen verwachten. Hoewel het apparaat waarschijnlijk oktober wordt aangekondigd, zul je hem pas volgend jaar om je pols kunnen dragen.

iWatch productie

iwatch vertraging

Dat komt door aanhoudende productieproblemen. “Apple loopt tegen een hoop problemen aan met het maken van haar eerste wearable”, schrijft Kuo. Denk onder meer aan het design en de integratie en ontwikkeling van hardware en software. “Wij denken dat de lancering van de Apple Watch vertraging oploopt tot 2015.”

De berichtgeving rondom de vermeende iWatch is erg verwarrend, zelfs analisten als Kuo tasten voor een groot deel in het duister. We weten niet eens zeker dat Apple aan een smartwatch werkt. Eerder berichtte Kuo nog dat de iWatch in november in massaproductie zou gaan en een met saffier bedekt amoled scherm zou krijgen. Daarnaast zei hij eerder dat er verschillende modellen op de markt komen. Feit is: we weten het niet totdat Apple iets aankondigt. Hoewel er van de iPhone 6 al enorm veel gelekt is, blijft het akelig stil rondom de Aple Watch.

iWatch vertraging

Het is overigens nog steeds mogelijk dat Apple haar smartwatch in oktober aankondigt, maar dat het product pas eind november of begin december in de winkels ligt. Het bedrijf uit Cupertino zorgt altijd dat hun nieuwe apparaten voor de feestdagen beschikbaar zijn: een lancering begin volgend jaar zou daarom vreemd zijn. Daarnaast heeft Tim Cook gezegd dit jaar met iets volledig nieuws te komen. Daarmee zou hij op een Apple Watch kunnen doelen.

→ Check ook de beste Apple Watch aanbiedingen en prijzen!

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu