‘Flexibel amoled-scherm en twee formaten voor iWatch’

Wouter Nijsen
15 april 2014, 15:56
1 min leestijd
‘Flexibel amoled-scherm en twee formaten voor iWatch’

Er komen ‘inderdaad’ twee verschillende formaten uit van de nog aangekondigde Apple Watch. Dat beweren meerdere bronnen tegenover het Koreaanse Naver. Eerder liet analist Ming Chi Kuo al weten dat er meerdere varianten van de wearable van Apple zullen verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

apple watch formaat

Volgens Naver worden de amoled-schermen van de Apple Watch ontworpen door LG Display, de leverancier die al eerder werkte aan enkele Apple-producten. Deze fabrikant zal flexibele schermen maken die zowel in 1,3-inch als in 1,5-inch zullen verschijnen.

Deze informatie komt overeen met eerdere uitspraken van analist Kuo. Hij stelde dat beide Apple Watch versies worden uitgerust met een flexibel amoled-display én met de krasbestendige beschermlaag van GT Advanced Technologies.

Volgens Naver wil Apple in 2014 meer dan negen miljoen iWatch-exemplaren produceren. Daarvan zullen er 5,5 miljoen verkocht worden, denkt Kuo. Het jaar daarop zal het slimme horloge 30 tot 50 miljoen keer over de toonbank gaan, is zijn verwachting.

iWatch in september?

iwatch horloge

De iWatch release vindt waarschijnlijk in september plaats. Mogelijk verschijnt de smartwatch tegelijkertijd met de iPhone 6. Volgens Kuo komen er verschillende versies uit van de iWatch die flink in prijs kunnen verschillen.

Zo kost de duurste versie van het slimme horloge straks mogelijk duizenden dollars. Zorgverzekeraars vergoeden misschien een deel van de prijs, maar dat is allerminst zeker.

Het laatste Apple Watch nieuws

Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen