‘Apple levert dit jaar slechts 3 miljoen stuks van de iWatch’

Rutger Otto
1 augustus 2014, 8:52
2 min leestijd
‘Apple levert dit jaar slechts 3 miljoen stuks van de iWatch’

Apple zou kampen met productieproblemen, waardoor het bedrijf dit jaar slechts drie miljoen iWatches kan leveren. De productie van het apparaat zou nu half november beginnen, waardoor de iWatch verkoop later aanvangt, met minder stuks beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

iWatch productie pas in november

iWatch verkoop

Dat schrijft de bekende analist Ming-Chi Kuo in een brief aan investeerders. Eerder dacht Kuo nog aan vijf tot tien miljoen beschikbare iWatches, maar omdat Apple problemen heeft die de productie waarschijnlijk naar achteren schuiven, komt hij daarop terug. Zo zou de iWatch productie niet in september beginnen, maar pas halverwege november.

De verwachting van Kuo omtrent de iWatch verkoop is daarom naar drie miljoen stuks gegaan. Daarnaast voorziet de analist meer problemen met het tekort aan saffierglas. Hij voorspelt dat tenminste de helft van Apples smartwatches dit jaar een glazen plaat heeft, in plaats van saffier.

Eerder gingen al geruchten dat Apple met verschillende iWatches op de markt komt. Een iWatch met saffierglas zou dan één van de luxe (duurdere) versies kunnen zijn. Kuo zegt dat TPK de touchmodule voor de iWatch maakt en dat LG Display het AMOLED scherm voor haar rekening neemt.

iWatch verkoop voor de kerst

Wanneer de iWatch verkoop begint, weten we niet. Zelfs het idee dat Apple bezig is met een smartwatch is pure speculatie, omdat het bedrijf uit Cupertino nog niets heeft aangekondigd.

Als Kuo gelijk heeft, is het maar de vraag of de iWatch nog voor kerst in de winkels ligt. Normaliter probeert Apple hun nieuwe lineup voor de feestdagen te presenteren. Wat de iWatch betreft zou Apple met verschillende soorten komen. Niet alleen een premium en standaard iWatch die verschillen qua componenten, maar ook een sporthorloge met flexibel AMOLED display.

Apple zou van plan zijn zich op gezondheid en fitness te focussen met de iWatch. Aan boord zouden meer dan tien sensoren komen, die onder meer hartslag en bloeddruk meten. Een diepe integratie met iOS 8 HealthKit en de Gezondheid app moet hiermee mogelijk worden.

Lees meer iWatch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen