‘Spraakbesturing is ideaal voor de iWatch’

Rutger Otto
3 juli 2014, 10:23
2 min leestijd
‘Spraakbesturing is ideaal voor de iWatch’

Een nieuwe spraakbesturing in iOS 8 zou gemakkelijk doorgevoerd kunnen worden naar een mogelijke Apple Watch. Deze spraakbediening zou ideaal zijn voor apparaten met kleine schermpjes. Zo worden Apple Watch spraakberichten mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

iwatch spraakberichten klein

Dat schrijft UBS analyst Steven Milunovich na een ontmoeting met Apple CEO Tim Cook. De opvolger van Steve Jobs is zeer geïnteresseerd in het gebruiken van je stem om apparaten te bedienen. “Tim Cook zei dat hij Chinezen vaker spraakberichten sturen dan dat ze tekstberichten typen”, schrijft Milunovich. “Stembesturing in Apple-producten zou kunnen helpen meer voet aan de grond te krijgen in China.”

Audioberichten sturen met de iWatch

In iOS 7 is er in apps van Apple zelf geen mogelijkheid om audioberichten te sturen. Apps van derde partijen, zoals Facebook Messenger en WhatsApp, maken stappen om dat wel te integreren.

iOS 8 moet dit ook gaan ondersteunen. In beta-versies is het al mogelijk om je stem op te nemen door een microfoonknop ingedrukt te houden. Vervolgens kun je hem versturen of verwijderen. Dit zou voor een wearable zoals een Apple Watch goed werken.

Hoewel Cook met geen woord repte over de Apple Watch tegen Milunovich, gelooft de analyst dat spraakbesturing een essentieel onderdeel van de nog onaangekondigde wearable kan worden. In plaats van berichten te typen op een klein scherm, is het logischer gewoon in te spreken wat je te zeggen hebt.

Een andere optie is dat je berichten inspreekt en dat de Aplle Watch de woorden omzet in tekst. Of het bijvoorbeeld ook mogelijk is om met je stem te navigeren of apps te openen, zoals Android Wear dat doet, is eveneens onbekend.

Apple Watch geruchten

Apple heeft nooit over de Apple Watch gesproken, toch zeggen bronnen dat het apparaat nog dit jaar (in oktober) moet uitkomen. Volgens de berichten krijgt de Apple Watch meer dan tien sensoren die beweging en gezondheid-gerelateerde zaken moet registreren, zoals hartslag en bloeddruk.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu