‘iWatch voorkomt verbranden door de zon dankzij UV-lichtsensor’

Wouter Nijsen
8 april 2014, 8:23
2 min leestijd
‘iWatch voorkomt verbranden door de zon dankzij UV-lichtsensor’

De nog onaangekondigde Apple Watch wordt naar verluidt uitgerust met een UV-lichtsensor die de intensiteit van schadelijk UV-licht kan meten waaraan de huid wordt blootgesteld. Het slimme horloge kan op die manier waarschuwen wanneer je risico loopt om door de zon verbrand te worden.

Lees verder na de advertentie.

iWatch sensor

Dat blijkt uit onderzoeksdocumenten die in handen zijn gekomen van Blayne Curtis, analist bij Barclays. De innovatieve sensor wordt ontworpen door Silicon Labs, een lab dat in Texas, Amerika gevestigd is. De sensor wordt door onderzoekers gezien als een ‘ideaal hulpmiddel voor het tracken van activiteiten met pols- en armbanden, smartwatches en smartphones’. Behalve dat het de intensiteit van de zon kan meten, kan de sensor ook je hartslag meten en je bloedstroming in de gaten houden.

Wie zich snel verbrandt door de zon of zich gewoon al zorgen maakt als de huid door schadelijk licht wordt blootgesteld, doet er volgens de analist goed aan om de Apple Watch in huis te halen. Silicon Labs kondigde de betreffende chip in februari aan, die wordt gezien als de eerste digitale chip die uitgerust is met dergelijke UV-sensoren.

iWatch opladen met zonne-energie

iWatch sensor

Het slimme horloge van Apple maakt naar verluidt gebruik van zonne-energie om niet leeg te raken bij intensief gebruik. Er gaan verder meer geruchten rond over de mogelijk eerste wearable van Apple. Zo behoort een Apple Watch met saffierglas tot de mogelijkheden, terwijl er ook verhalen rond gaan dat de Apple Watch met Siri gaat samenwerken.

Apple heeft voor de ontwikkeling vermoedelijk de Nederlandse slaapexpert Roy J.E.M Raymann van Philips Research aangetrokken. Raymann heeft veel ervaring met draagbare apparatuur en sensoren om slaap te onderzoeken, wat erop duidt dat een sensor mogelijk het slaapritme van de drager kan monitoren.

Apple Watch release

Analist Curtis voorspelt verder dat Apple dit jaar nog tien miljoen exemplaren van de Apple Watch gaat verkopen. De verwachting is dat het draagbare apparaat nog dit jaar wordt onthuld.

Het laatste Apple Apple Watch nieuws

Categorie: Devices
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's