‘Apple breidt productie saffier uit, mogelijk voor iWatch’

Wouter Nijsen
28 maart 2014, 17:50
1 min leestijd
‘Apple breidt productie saffier uit, mogelijk voor iWatch’

Apple en partner GT Advanced Technologies zijn mogelijkheden aan het bekijken om hun werkzaamheden in de saffierfabriek in Arizona uit te breiden. Mogelijk is dit bedoeld om sneller een nieuw product van de grond te brengen. Dat schrijft Apple Insider op basis van bronnen die dichtbij het project staan.

Lees verder na de advertentie.

iWatch saffierglas

Om de totale productie van saffier te vergroten, wil Apple het grondgebied uitbreiden zodat GT Advanced Technologies meer ruimte krijgt om de beschermlaag te produceren. Waarvoor saffierglas gebruikt zal worden, is nog niet te zeggen, al bevestigde Apple-topman Tim Cook in een interview dat het om ‘een geheim project’ gaat.

Mogelijk betreft het de iWatch. Ook Motorola zou zijn Android-smartwatch met saffierglas willen uitrusten, al is dat nog niet officieel bevestigd.

→ Lees meer over iPhone met saffierglas in ons achtergrondverhaal.

Een andere mogelijkheid waarover gesproken wordt, is dat de iPhone 6 van beschermlaag gaat overstappen. Momenteel maakt Apple gebruik van Gorilla Glass van de Amerikaanse fabrikant Corning, maar geruchten doen de ronde dat de telefoonfabrikant verder kijkt dan dat. Saffierglas zou de volgende stap zijn.

→ Lees meer over het aankomende Apple-toestel op de iPhone 6-overzichtspagina.

‘1700 ovens voor iWatch saffierglas’

iwatch saffierglas

Volgens Apple Insider moet de uitbreiding van de plannen in juni voltooid zijn. Dan moet de fabriek de volledige capaciteit bereikt hebben. In Arizona moeten zo’n 1700 ovens het saffierglas mede tot stand brengen, zo melden bronnen aan Apple Insider.

Apple experimenteerde voor het eerst met saffierglas met de iPhone 5, waarmee het de camera van de beschermlaag heeft voorzien. Bij de 5S is saffierglas ingezet om de vingerafdrukscanner te beschermen.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu