‘iWatch verschijnt tussen juli en september’
Wouter Nijsen

De nog onaangekondigde iWatch komt naar verluidt in het derde kwartaal van dit jaar op de markt. Apple zou het slimme horloge tussen juli en september willen uitbrengen, melden bronnen binnen Apples productieketen aan Economic Daily News.

iWatch releaseComputerfabrikant Quanta Computer uit Taiwain zal de productie van de wearable waarschijnlijk op zich nemen. Het draagbare apparaat bestaat uit onderdelen van Rintek Technology en TPK, melden de bronnen. Zij beweren daarnaast dat de iWatch saffierglas krijgt als beschermlaag.

Eerder vandaag dook er een speciale iWatch sensor op die onder meer kan zien of je te lang in de zon ligt. Deze zogenoemde UV-lichtsensor kan de intensiteit van schadelijk UV-licht meten waaraan de huid wordt blootgesteld. De innovatieve sensor wordt ontworpen door Silicon Labs, een lab dat in Texas is gevestigd.

65 miljoen stuks voor iWatch release

iWatch releaseAnalist Blayne Curtis voorspelde dat Apple dit jaar nog tien miljoen exemplaren van de iWatch gaat verkopen. Volgens de bronnen binnen Apple’s productieketen moeten de fabrikanten dit jaar nog meer dan 65 miljoen exemplaren van de iWatch produceren.

Er wordt veel gesproken over de iWatch. Zo gaan geruchten dat de iWatch met Siri gaat samenwerken, zodat het kan communiceren met gebruikers en on-demand informatie biedt.

Het laatste iWatch nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.