‘iWatch pas in november in productie’

Rutger Otto
11 juli 2014, 10:24
1 min leestijd

Een analist beweert dat de vermeende Apple Watch productie pas in november van start gaat. Ook worden er waarschijnlijk minder smartwatches van Apple verscheept dan eerder werd gedacht.

Lees verder na de advertentie.

’Apple Watch productie uitgesteld’

iWatch prijs

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft vaker vrij correcte informatie gegeven over productieplannen van Apple in het verleden. Eerder dacht hij overigens dat de Apple Watch in september al in productie zou gaan, maar dat stelt hij nu bij. “We hebben onze verwachting van eind september bijgesteld naar midden/eind november”

Ook is het aantal wearables van Apple dat mogelijk wordt verscheept bijgesteld. “Die verwachting verlagen we met 40 procent naar 3 miljoen geleverde exemplaren in 2014.” Volgens Kuo is de uitstel te wijten aan de complexe hardware en software die met de eerste smartwatch van Apple gemoeid is.

Kuo schrijft dat de smartwatch onder meer een amoled display, net als een saffierglas over het scherm en een goede bescherming tegen water.

Eerdere Apple Watch geruchten

Meerdere geruchten hebben gemeld dat de Apple Watch zowel een flexibel amoled display als saffier zou bevatten. Ook de technologie om waterbestendig te zijn klinkt logisch, gezien Apple er een fitnessapparaat van zou willen maken. Zo hebben verscheidene bronnen ook al gemeld dat de smartwatch ruim tien sensoren aan boord zou hebben om verschillende metingen te kunnen doen, bijvoorbeeld stappentellen, calorieën verbranden en het meten van de hartslag.

De iWatch moet een diepe integratie krijgen met iOS 8 en de introductie van de HealthKit software. Daarmee moeten dragers van de band uiteindelijk gezonder gaan leven en fitter worden. Naar verwachting wordt de iWatch in oktober tijdens een keynote aangekondigd.

→ Check ook de beste Apple Watch aanbiedingen en prijzen!

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen