‘Zorgverzekeraar kan iWatch gedeeltelijk vergoeden’

Wouter Nijsen
13 april 2014, 10:19
2 min leestijd
‘Zorgverzekeraar kan iWatch gedeeltelijk vergoeden’

Zorgverzekeraars zouden een deel van de waarschijnlijk hoge iWatch prijs kunnen vergoeden. Dat beweert analist Timothy Arcuri van Cowan & Co op basis van mobiele operators die de iPhone-gebruiker al voor een deel ‘tegemoet komen’ bij het aanschaffen van hun toestel.

Lees verder na de advertentie.

iWatch iPhone nieuws

Als de Apple Watch voor een deel wordt betaald door de zorgverzekering, is dat goed nieuws voor diegene die niet zoveel geld voor het aankomende slimme horloge wil neerleggen. Volgens de gezaghebbende analist Ming Chi Kuo verschijnt de wearable van Apple in twee verschillende groottes en kunnen de adviesprijzen oplopen tot duizenden dollars.

Het is nog de vraag of alle zorgverzekeraars een deel van de Apple Watch kunnen en willen vergoeden. Daarvoor zal Apple met een hoop partijen om de tafel moeten. Alleen al in Nederland zijn er meer dan dertig zorgverzekeraars die allen op een eigen manier hun zaakjes regelen.

‘Apple Watch zorgverzekering mogelijk door lage prijs’

iWatch met iOS 7

De wearable zou onderdeel kunnen worden van een speciale actie van een zorgaanbieder. Bij het overstappen zou je bijvoorbeeld een gratis exemplaar cadeau krijgen. De Apple Watch gaat vermoedelijk een aantal belangrijke en handige medische functies bevatten. Dat zou voor zorgverzekeraars een belangrijke reden zijn om een deel van het bedrag te vergoeden.

Mocht de Apple Watch inderdaad zo duur worden als Kuo verwacht, dan is de kans klein dat het apparaat helemaal gratis zal worden aangeboden door zorgverzekeraars. Analist Arcuri denkt daarom dat de prijs van de wearable zal meevallen. Hij denkt dat Apple de Apple Watch voor een adviesprijs van 250 dollar op de markt brengt.

Vermoedelijke iWatch release

Kuo verwacht dat er dit jaar 5,5 miljoen exemplaren van de iWatch worden verkocht. Het jaar daarop zal het slimme horloge 30 tot 50 miljoen keer over de toonbank gaan, is zijn verwachting. De iWatch release staat volgens de laatste geruchten op september, een lancering die mogelijk samenvalt met die van de iPhone 6.

Het laatste Apple Watch nieuws

Categorie: Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen