‘iWatch verschijnt in twee formaten en wordt ontzettend duur’

Wouter Nijsen
10 april 2014, 12:11
2 min leestijd
‘iWatch verschijnt in twee formaten en wordt ontzettend duur’

De geruchten en speculaties met betrekking tot de Apple Watch blijven binnenstromen. Volgens analist Ming Chi Kuo verschijnt de wearable van Apple in twee verschillende groottes en kunnen de adviesprijzen oplopen tot duizenden dollars. Daarnaast worden beide schermen voorzien van saffierglas als beschermlaag, zo stelt hij.

Lees verder na de advertentie.

iWatch iPhone nieuwsoverzicht

De iWatch verschijnt volgens Kuo in twee maten op de markt: 1,3 inch en 1,5 inch. Beide smartwatches worden uitgerust met een flexibel amoled-display met de krasbestendige beschermlaag van GT Advanced Technologies. Het gerucht dat de wearable in twee verschillende groottes beschikbaar wordt gesteld, is nieuw.

Voorheen gingen er alleen geruchten rond over een ‘kleine’ en een grote iPhone 6. Net als de eerdere geruchten deze week denkt Kuo dat de iWatch in september verkrijgbaar zal zijn. Over de Apple Watch prijs is het nog gissen, maar Kuo waarschuwt de geïnteresseerde koper alvast: volgens hem kan de prijs wel oplopen tot een paar duizend dollar.

iWatch prijs duur vanwege materialen

iwatch saffierglas

Dat komt omdat Apple volgens de analist de Apple Watch in verschillende versies wil uitbrengen, gemaakt van andere materialen. De duurste versie moet uitgerust worden met het duurste materiaal, terwijl er straks ook een goedkope variant voor een paar honderd euro op de markt moet komen. Daarmee probeert de Amerikaanse fabrikant zoveel mogelijk consumenten aan te spreken.

Kuo verwacht ook dat de Apple Watch uitgerust wordt met speciale sensoren en een complete integratie met de iPhone, iPad en Mac en nfc-chips. Dat laatste is bijzonder, daar Apple deze bluetooth-technologie vooralsnog niet ondersteunt. Dat zou betekenen dat Apple met de introductie van de Apple Watch mogelijk een andere koers gaat varen.

Apple Watch release: september?

De analist verwacht dat er dit jaar 5,5 miljoen exemplaren van de Apple Watch worden verkocht. Het jaar daarop zal het slimme horloge 30 tot 50 miljoen keer over de toonbank gaan, is zijn verwachting. De iWatch release staat volgens de laatste geruchten op september, een lancering die mogelijk samenvalt met die van de iPhone 6.

Het laatste Apple Watch nieuws

Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen