Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

‘Apple werkt met horlogemakers voor verschillende iWatch modellen’

Rutger Otto
24 juli 2014, 11:52
2 min leestijd
‘Apple werkt met horlogemakers voor verschillende iWatch modellen’

Verscheidene horlogemakers, waaronder Swatch, zouden met Apple werken aan ontwerpen voor diens eerste smartwatch. Bij release moeten dan meteen meerdere designs van de Apple Watch beschikbaar zijn, voor ieder wat wils.

Update: Swatch laat weten niet met Apple samen te werken.

Lees verder na de advertentie.

Meerdere Apple Watch modellen

iwatch modellen

Een anonieme bron meldt dat Apple aan het lobbyen is binnen de horloge-industrie voor mogelijke samenwerkingen. Op die manier zou er een ‘familie’ van smartwatches moeten uitkomen, die variëren ‘van geek tot chic’.

Eén van de horlogemakers die in gesprek zou zijn met Apple is het Zwitserse Swatch. Dat bedrijf maakt een enorm reeks verschillende horloges en werkt al samen met andere bedrijven. Voor Apple zou het een prima partner zijn. Niet alleen qua design en ontwerp, maar ook om van te leren hoe de horlogemarkt werkt.

In een reactie tegenover Bloomberg laat Swatch echter weten “niet met Apple aan een smartwatch te werken”. Hoewel dat nog steeds multi-interpretabel is, lijkt de anonieme bron van VentureBeat in dit geval niet over de juiste informatie te beschikken.

De bron meldt ook dat hij ‘geschokt zou zijn’ als Apple niet met Timex zou samenwerken. Dat merk is in Nederland misschien iets minder bekend, maar de grote Amerikaanse horlogemaker biedt eveneens veel verschillende, degelijke klokjes.

Apple Watch focust op gezondheid

Apple lijkt van plan zich met een Apple Watch helemaal te focussen op gezondheid en fitness. Aan boord van de smarwatch moeten meer dan tien sensoren zijn die onder meer je bloeddruk en hartslag meten. Een diepe integratie met iOS 8 HealthKit en de Gezondheid app moet hiermee mogelijk worden.

De smartwatch is momenteel in opkomst. Onder meer Samsung, LG en Motorola wagen zich al aan een slimme klok om de pols. Toch zijn zij er nog niet in geslaagd een wearable te maken dat mensen als designstukje om hun arm dragen. Wat dat betreft loopt Apple niet achter de feiten aan op de smartwatch-markt, als het haar Apple Watch wellicht in september of oktober aankondigt.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen