‘Siri laat je straks praten tegen je iWatch’
Wouter Nijsen

Spraaksysteem Siri en de nog onaangekondigde iWatch gaan nauw samenwerken. Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Information op basis van onbekende, maar ‘betrouwbare’ bronnen. Apple werkt momenteel hard aan een betere Siri-ondersteuning voor bepaalde applicaties in de App Store.

Die apps zijn erop gericht om de communicatie met de iWatch te bevorderen. Zo wil Apple de virtuele assistent gebruiken om extra informatie met de aankomende smartwatch te vergaren. Het zal mede bepalen wat er op het scherm van de slimme horloge komt te staan.

Straks weet Siri bijvoorbeeld wanneer je begint met hardloppen door middel van de bewegingsgevoelige sensoren. Het zal vervolgens automatisch een gezondheids-app starten, zoals een hartslagmeter of een sportoefening. Verder kun je spraakcommando’s geven om nieuwe opdrachten te starten.

iWatch met Siri maakt horloge beter

iwatch met siriNaast ondersteuning voor de iWatch moet Siri over het algemeen een stuk beter en natuurlijker gaan functioneren. Zo wil Apple het onder andere mogelijk maken om Siri te gebruiken voor het versturen van WhatsApp-berichten.

De virtuele assistent is in ons land te gebruiken, al moet je daarvoor wel correct Engels kunnen spreken. Of Apple op korte termijn een Nederlandse versie uitrolt, is nog niet bekend.

Het laatste iWatch nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.