De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iWatch komt in drie modellen, maar één heeft saffierglas’

Rutger Otto
16 juli 2014, 8:52
2 min leestijd
‘iWatch komt in drie modellen, maar één heeft saffierglas’

Terwijl we wachten op een aankondiging, blijft de geruchtenmolen rondom de vermeende smartwatch van Apple maar draaien. De Apple Watch zou beschikbaar komen in de herfst in maar liefst drie verschillende modellen, waaronder één Apple Watch met saffier.

Lees verder na de advertentie.

iwatch met saffier

Dat meldt Economic Daily op basis van wat Chinese bronnen binnen het productieproces zeggen. Eind 2014 moeten er drie modellen op de markt zijn met verschillende formaten. Eén daarvan is een high-end apparaat met een 1,8 inch scherm van saffierglas.

Apple Watch met saffierglas

Daarmee is dat meteen de meest duurzame Apple Watch van de drie, want saffierglas is supersterk en krasbestendig. Er zou nog een iWatch komen met een scherm van 1,6 inch en een smartwatch met 1,8 inch scherm, maar die zijn niet voorzien van saffier. Alle drie zouden wel van van verscheidene touch sensoren zijn voorzien.

Volgens de bronnen komt de smartwatch van Apple in het derde kwartaal van dit jaar uit. Het is ook mogelijk dat Apple de iWatch in oktober aankondigt, maar nog even wacht met het verkopen ervan, want er zouden problemen zijn met de productie van het apparaat.

Geruchten, geruchten en nog eens geruchten

Eerder lazen we al berichten dat er ook een grote 2,5 inch versie van de Apple Watch op de markt zou komen. Dat geeft al aan dat niemand het nog precies weet totdat Apple de wearable aankondigt. Misschien komen er zelfs wel 1,6 inch, 1,8 inch en 2,5 inch modellen uit.

Met de komst van HealthKit en de focus die Apple legt op gezondheid en fitness, zou de aankondiging van een Apple Watch in oktober echter niet verrassen. Met sensoren in het apparaat moet de wearable de hele dag kunnen meten hoe het met je gezondheid zit, door bijvoorbeeld hartslag en bloeddruk te meten.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu