‘iWatch lancering staat gepland voor oktober 2014’
Roel van Hout

Nieuws over Apple’s eventuele smartwatch is zeldzaam, maar we hebben weer wat kruimels gevonden! De iWatch lancering staat naar verluidt gepland voor oktober 2014.

Op de Chinese website C Technology wordt namelijk melding gemaakt van een gecombineerde iPhone 6 en iWatch lancering. Nu kan iedereen dat wel roepen, maar C Technology is in het verleden wel vaker in het bezit geweest van uitgelekte iPhone foto’s – met name veel vroege versies van de iPhone 5S en iPhone 5C waren op de site te zien.

Volgens het rapport is Apple nog niet helemaal zeker over de grootte van het scherm. Daarnaast zou het bedrijf nog aan het worstelen zijn met de batterijduur: die zou op dit moment ‘slechts’ 1-2 dagen zijn, terwijl Apple mikt op een batterijduur van 5 dagen.

‘iWatch lancering al in Q2 2014’

De datum van de iWatch lancering strookt niet met die in een rapport wordt genoemd dat in november opdook: daarin werd een datum in het tweede financiële kwartaal van 2014 genoemd. Het financiële jaar loopt niet gelijk met het kalenderjaar 2014: Q2 2014 begint op 1 januari en eindigt op 31 maart. Een release tussen die data is dus ook mogelijk.

Kortom, het blijft voorlopig even gissen. Wel lijkt Apple de technologie om een iWatch mogelijk te maken in huis te hebben: vorige week werd een patent op een gebogen touchscreen aangevraagd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.