‘iWatch gaat 349 dollar kosten’

Gijs Ettes
18 juni 2014, 13:53
1 min leestijd
‘iWatch gaat 349 dollar kosten’

De Apple Watch kopen kan straks mogelijk 349 dollar, zo meldt United Daily News op basis van anonieme bronnen. Apples onaangekondigde smartwatch krijgt waarschijnlijk een scherm van tussen de 1,3 en 1,6 inch en is voorzien van een laag sterk en krasbestendig saffierglas.

Lees verder na de advertentie.

‘iWatch voorzien van oledscherm’

Apple Watch kopen

Apple zou voornemens zijn om voor het einde van het jaar 10 miljoen exemplaren te produceren. Verder zou de iWatch samen met de iPhone 6 in het derde kwartaal worden gepresenteerd, waarna de smartwatch wordt klaargestoomd voor zijn release.

Voor het scherm van de Apple Watch gaat Apple waarschijnlijk gebruikmaken van oledschermen. Het voordeel van oleds is dat deze geen backlight nodig hebben, wat gunstig is voor het energieverbruik; niet geheel onbelangrijk bij wearables. Verder kan dit type displays worden geïmplementeerd in zeer dunne apparaten en zijn de kijkhoeken uitstekend, aangezien oleds zelf licht uitzenden.

Tot slot zijn oledschermen erg contrastrijk, wat de leesbaarheid in direct zonlicht ten goede komt. De Samsung Gear Fit is een voorbeeld van een smartwatch die is voorzien van een oledscherm, dat licht gebogen is.

Lees meer over de Apple Watch

iWatch kopen

Geruchten gaan dat de iWatch uitgerust wordt met speciale sensoren en is geoptimaliseerd voor gebruik met iOS 8. De nieuwe iOS-versie, die vanaf aankomende herfst beschikbaar is, heeft diverse ingebouwde functies waaronder Healthkit die waarschijnlijk goed kunnen samenwerken met de smartwatch.

Healthkit is een gezondheids-app die onder andere je hartslag, slaapritme en je activiteiten bijhoudt, alsmede je bloeddruk en bloedsuikerspiegel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu