‘Zwitserse horlogemakers willen niet meewerken aan iWatch’
Wouter Nijsen

Apple zou voor de totstandkoming van de nog onaangekondigde iWatch de hulp inschakelen van enkele Zwitserse horlogemakers. Volgens The Financial Times zien veel van de ontwerpers echter niets in een samenwerking met Apple en met andere (beoogde) fabrikanten van smartwatches.

iWatch horlogeZoals bekend komen de duurste en meest geroemde klokjes van de wereld uit Zwitserland. Daar vestigen moederbedrijven als Swatch en LVMH zich, die de baas zijn over enkele grote horlogefabrikanten. Volgens de financiële krant zou onder andere Apple bezig zijn om de werknemers van deze fabrikanten weg te halen bij de moederbedrijven.

Nick Hayek, CEO van Swatch, klapt hierover uit de school. Volgens hem zijn er inderdaad gesprekken geweest tussen grote techbedrijven en de fabrikanten. Voor nu ziet hij nog geen reden om in zee te gaan met de techgiganten. Welke bedrijven allemaal betrokken waren bij de gesprekken, wilde hij niet zeggen.

Bevestigt Zwitserland nu de iWatch?

iwatch horlogeSowieso zou Apple zich wel hebben laten gelden, meldt Jean-Claude Biver, de directeur van moederbedrijf LVMH. Hij beschuldigt het Amerikaanse bedrijf er van dat ze personeel aan het rekruteren waren. “Ik heb de mails met eigen ogen gezien,” aldus Biver. Met die uitspraken wordt eigenlijk onbedoeld het bestaan van een iWatch horloge bevestigd.

Er gaan al lang geruchten rond dat de telefoonfabrikant bezig is met de ontwikkeling van zijn eerste smartwatch. Het is goed mogelijk dat de iWatch saffierglas zal bevatten. Onlangs nam Apple nog de Nederlander Roy Raymann van Philips Research aan.

Slaapritme monitoren met iWatch horloge

Raymann heeft veel ervaring met draagbare apparatuur en sensoren om slaap te onderzoeken, wat erop duidt dat de iWatch mogelijk het slaapritme van de drager kan monitoren.

Het laatste Apple iWatch nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.