iWatch batterij wordt flexibel
Roel van Hout

Het gerucht gaat dat het scherm van de aankomende iWatch gebold zal zijn, zodat het makkelijker om je pols past. Het feit dat Apple vandaag patent heeft aangevraagd op een flexibele iWatch batterij is in ieder geval een duidelijke stap in die richting.

iWatch batterijEen bolstaand aanraakscherm is al moeilijk te maken, maar dat geldt ook voor de onderdelen aan de binnenkant. Apple lijkt in ieder geval een oplossing voor de batterij te hebben gevonden, want bij het Amerikaanse octrooicentrum is een aanvraag binnengekomen voor een patent op een flexibele iWatch batterij.

Door Apple – en andere smartphone-fabrikanten – wordt al langer nagedacht over hoe batterijen minder ruimte in kunnen nemen, teneinde bijvoorbeeld de iPhone nog platter te maken dan deze al is. Daarbij kwamen al veel vormen voorbij, maar een flexibele batterij is echt nieuw.

Flexibele iWatch batterij is revolutionair

Accu’s die tot nu toe worden gebruikt zijn te stug om te buigen. De veelgebruikte lithium-ion batterijen gaan zelfs stuk als je ze probeert te buigen. Een ander probleem dat soms optreedt met de huidige batterijen is dat ze zijn opgebouwd uit verschillende cellen. Als één van deze cellen kapot gaat, is het voor de gehele batterij gelijk einde oefening. Het lijkt waarschijnlijk dat Apple deze problemen heeft weten op te lossen.

De komst van de iWatch wordt steeds zekerder: deze week werd bekend dat Apple de merknaam ‘iWatch’ al in Rusland, Mexico, Taiwan en Japan heeft laten registreren.

Via: Patently Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.