De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Accuduur van de iWatch valt tegen’

Rutger Otto
6 september 2014, 16:04
1 min leestijd
‘Accuduur van de iWatch valt tegen’

De Apple Watch zal op 9 september waarschijnlijk zijn eerste opwachting maken, maar van de batterij hoeven we alvast weinig te verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Althans, dat beweert Jessica Lessin van The Information. Volgens ingewijde bronnen moet je ‘niet teveel van de batterijduur verwachten’. Hoe lang de batterij dan meegaat, is niet bekend, maar de Apple Watch accuduur zou één van de redenen zijn waardoor Apple tijdens de ontwikkeling in problemen kwam.

Apple Watch accuduur

iwatch accuduur

“In aanloop naar de wearable van Apple is het gemakkelijk om door de geruchten lekker gemaakt te worden”, schrijft Lessin. “Een gebogen scherm! Draadloos opladen! Jony Ive vindt ‘m gaaf! Maar – ik vind het jammer om een domper op de feestvreugde te brengen – de aantrekkingskracht van de wearable waar het meest naar wordt uitgekeken, kan wel eens iets heel belangrijks over het hoofd zien: batterijduur.”

Geruchten rond problemen bij de Apple Watch accuduur gingen al in maart van 2013, toen gezegd werd dat de prototypes ermee kampten. Toen werd gezegd dat Apple mikte op een batterijduur van 4 tot 5 dagen op een volle lading, maar of dat is gelukt, is onbekend. Verschillende vormen van opladen zouden zijn getest, waaronder opladen met zonne-energie en draadloos laden.

Apple Watch geruchten

De geruchten rond de iWatch laaien in aanloop van 9 september, wanneer de iPhone 6 wordt gepresenteerd, weer op. Volgens de meest recente informatie krijgt het accessoire twee schermformaten (1,3-inc en 1,5-inch), een gebogen oled-scherm, vervangbare bandjes voor om de pols, NFC-ondersteuning en meerdere sensoren om met de Gezondheid-app samen te werken. Bronnen hebben gemeld dat de Apple Watch op zijn vroegst in 2015 uitkomt.

→ Lees ook meer over de Apple Watch prijs en mogelijkheden om het apparaat te kopen.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu