ITV waarschuwt Apple voor gebruik naam iTV

Redactie
13 februari 2012, 21:49
1 min leestijd
ITV waarschuwt Apple voor gebruik naam iTV

Al jaren gaat het gerucht dat Apple met een eigen televisie op de markt komt. Wat dat betreft heeft hij veel overeenkomsten met de iPhone, iPad en iPod aangezien voor deze ook veel geruchten lange tijd voor de aankondiging waren. De geruchten zijn sinds kort sterker dan ooit en volgens sommigen gaan we de langverwachte televisie op het WWDC in juni voor het eerst zien. Maar hoe gaat hij heten?

De meest genoemde naam is iTV. Weer een link naar de drie bekende i-producten: deze hebben een kleine i gevolgd door het soort product. De naam iTV wordt al gebruikt, dus deze zal het waarschijnlijk niet worden.

In het Verenigd Koninkrijk heet de grootste commerciële omroep namelijk al ITV. Nadat het televisiestation een nieuwe CEO kreeg heeft deze contact opgenomen met Apple met als gevolg dat er verzekerd werd dat de naam ITV niet gebruikt zou worden, in in ieder geval de UK. Met Tim Cook als CEO is ITV bang dat hier verandering in komt. ITV wil niet dat deze naam gebruikt wordt door Apple en heeft daarom een brief geschreven naar het grootste bedrijf van de wereld.

In onze ogen is de meest logische naam Apple TV. Een televisie dekt meer de lading voor de naam dan een klein multimediacenter wat betekent dat de huidige Apple TV een andere naam zal krijgen.

Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: Tim Cook
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's