De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple maakt een eind aan zakgeld via iTunes

Rutger Otto
14 april 2016, 16:57
2 min leestijd
Apple maakt een eind aan zakgeld via iTunes

Helaas kinderen, geen in-app aankopen bij Clash of Clans meer voor jullie als zakgeld. Apple stopt per direct met maandelijkse tegoeden als zakgeld.

Lees verder na de advertentie.

iTunes-zakgeld stopt

Apple stopt helemaal met ondersteuning voor iTunes-tegoed als zakgeld. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt aan gebruikers via e-mail, zo schrijft MacRumors. Het is ook op de Amerikaanse website van Apple te lezen – de Nederlandse versie is nog niet bijgewerkt.

In de mail schrijft Apple dat iTunes-zakgeld wordt beëindigd. Volgens het bedrijf kun je geen nieuw tegoed meer aanvragen na 13 april. Bestaande zakgeld-accounts zijn geldig tot 25 mei, maar ongebruikt tegoed kan daarna nog wel worden ingewisseld via het standaard iTunes-account van de gebruiker. Er wordt dan echter niet meer maandelijks geld aan toegevoegd zoals ooit is ingesteld.

iTunes-zakgeld

Delen met gezin

Met iTunes-zakgeld konden ouders maandelijks automatisch geld over laten maken dat kinderen op iTunes aan apps, boeken, muziek of games konden uitgeven. Dat ging gemakkelijk, omdat alles vanzelf ging en ouders geen betaalgegevens hoefden te delen.

Een reden gaf Apple niet voor het stoppen van het programma, wel tipt het bedrijf om over te stappen op Family Sharing. Hiermee deel je aankopen met maximaal zes gezinsleden, zonder een account te hoeven delen. Aankopen worden van dezelfde creditcard afgeschreven.

Ook dit is kindvriendelijk, want ouders kunnen instellen dat aankopen van kinderen eerst goedgekeurd moeten worden. De aankopen zijn dan direct voor iedereen beschikbaar, al is het iets meer werk dan elke maand een vast bedrag te laten overschrijven via iTunes. Aan de andere kant houden ouders wel veel controle en inzicht over wat de kinderen met het geld doen.

Lees ook: Family Sharing, wat is het en hoe gebruik je het?

Meer over Family Sharing

Met Family Sharing is nog veel meer mogelijk, naast apps en abonnementen delen. Zo is er een gezinsagenda waar iedereen op kan intekenen wat ze gaan doen, zodat iedereen altijd weet waar de rest is. Dat gaat nog verder met locatie delen. Via ‘Zoek mijn vrienden’ of de Berichten-app is de locatie van gezinsleden altijd te zien. Die optie kan overigens ook worden uitgeschakeld.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu