De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Apple erkent bug in iTunes die muziek verwijdert: fix onderweg

Rutger Otto
14 mei 2016, 8:41
2 min leestijd
Apple erkent bug in iTunes die muziek verwijdert: fix onderweg

Een aantal gebruikers kampt met iTunes-problemen, waarbij muziek ineens verdwijnt. Apple zegt op de hoogte te zijn en aan een oplossing te werken.

Lees verder na de advertentie.

iTunes verwijdert muziek

Apple zegt dat er een ‘heel kleine groep’ gebruikers is van wie de muziekcollectie verwijderd wordt, zonder dat ze daarvoor toestemming hebben gegeven. Het gaat hierbij om muziek die lokaal is opgeslagen in de bibliotheek. Slecht nieuws: waar de fout zit, is nog onduidelijk.

iTunes verbeteringen

Maar er is ook goed nieuws, want Apple belooft alvast dat de oplossing in de volgende update van iTunes komt. Dit is de reactie die Apple aan verschillende buitenlandse media, waaronder iMore, heeft gegeven:

Een extreem klein deel van de gebruikers heeft aangegeven dat muziek die op hun computer was opgeslagen, werd verwijderd zonder toestemming. We nemen deze berichten heel serieus omdat we weten hoe belangrijk muziek voor onze gebruikers zijn. Onze teams zijn bezig om het probleem te achterhalen. Op dit moment weten we het nog niet, maar we zullen volgende week een update voor iTunes uitbrengen met betere beveiliging.

Zijn er problemen met je iTunes-programma of muziekcollectie, dan kun je contact opnemen met AppleCare, zo schrijft het bedrijf.

Het begon met een blogpost

Begin mei schreef blogger Jake Pinkstone een post over hoe Apple Music 122GB verwijderde uit zijn persoonlijke muziekcollectie, zonder dat hij daar toestemming voor gaf. Dat gebeurde nadat Pinkstone zijn bibliotheek door Apple liet scannen om de collectie op al zijn apparaten beschikbaar te maken.

Iemand van Apple Support liet hem weten dat Apple Music’s match-systeem ‘als normaal werkte’ en dat er geen problemen waren. Toen Pinkstone vroeg of Apple Music in dit geval zijn persoonlijke muziek zonder toestemming kon verwijderen, was het antwoord ‘ja’. Maar dat klopt niet met Apples eigen hulpdocument. Het wachten is dus tot Apple de fout achterhaalt en een update uitbrengt, want het verliezen van je eigen muziekcollectie is een fout die je gebruikers als Apple zijnde niet kunt aandoen.

Lees meer over Apple

Via: Apple
Bronnen: iMore, Jake Pinkstone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu