Eindelijk tweestapsverificatie in iTunes

Rutger Otto
17 september 2015, 9:12
2 min leestijd
Eindelijk tweestapsverificatie in iTunes

Naast iOS 9 is er ook een update uitgekomen voor iTunes. Onder de verbeteringen is bijvoorbeeld de komst van tweestapsverificatie, zodat je iTunes beter kunt beveiligen.

Lees verder na de advertentie.

Verbeteringen in software

Versie 12.3 van iTunes is gisteren doorgevoerd. De update biedt ondersteuning voor iOS 9 en is alvast gereedgemaakt voor OS X El Capitan, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac dat eind deze maand uitkomt. Verder repareert het enkele fouten in de software, wat vooral te maken heeft met Apple Music.

Hartjes die je nu toevoegt aan nummers in iOS worden bijvoorbeeld ook in iTunes weergegeven. Verder is er een probleem opgelost waarbij de volgorde van nummers in ‘Volgende’ niet kon worden gewijzigd en worden bepaalde radiostations in ‘Onlangs afgespeeld’ weergegeven die dat eerst niet werden.

tweestaps-verificatie

iTunes tweestapsverificatie

Maar de belangrijkste verbetering is de komst van tweestapsverificatie. iTunes had nog steeds niet de mogelijkheid om beter beveiligd te worden en met tweestapsverificatie kan dat eindelijk wel. Met deze functie stel je niet alleen een wachtwoord in, maar beveilig je de software nog eens extra door hem aan je telefoon te koppelen. Je krijgt dan na het invoeren van je wachtwoord nog een extra code toegestuurd die elke keer persoonlijk en anders is. Daarmee wordt het voor mogelijk kwaadwillenden wel heel lastig om bij je in te breken.

Apple rolt tweestapsverificatie onder steeds meer diensten uit. Vorig jaar werd het aan iCloud toegevoegd, in februari van dit jaar waren iMessage en FaceTime aan de beurt. Sinds 2013 is het al mogelijk om je Apple ID beter te beveiligen, al bleek na het lekken van vele naaktfoto’s van beroemdheden dat niet iedereen daar al gebruik van maakte.

iTunes 12.3 is de eerste grote update sinds afgelopen juni, toen Apple Music werd geïntroduceerd. De update van 233MB is voor iedereen gratis te downloaden via de App Store.

Lees meer over iTunes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu