‘iTunes Store krijgt nieuw uiterlijk’

Redactie
21 februari 2012, 18:26
1 min leestijd

Na drie jaar lijkt het erop dat de iTunes Store opnieuw een redesign krijgt. Dit meldt 9to5mac, zonder hierbij zelfs maar te zeggen dat ze dat vernomen hebben uit bronnen. Apple zou de iTunes Store, waaronder ook de App Store valt, opnieuw ontwerpen zodat het beter kan concurreren met muziekwinkels als Spotify en Amazon. In tegenstelling tot deze twee zal de iTunes Store niet in de browser beschikbaar komen, maar alleen in iTunes.

Het nieuwe design zou makkelijker en gebruiksvriendelijker zijn dan het huidige ontwerp om te zorgen dat relevante content sneller gevonden kan worden. Hierin is interactiviteit het sleutelwoord. Apple zou hierover vaag gesproken hebben met platenmaatschappijen. Gebruikers zouden geklaagd hebben over hoe lastig het soms is om goede content te vinden in de App Store, iets wat wij ook ervaren.

De nieuwe iTunes Store kan op meerdere momenten gelanceerd worden. Het kan een feature van Mountain Lion zijn en zo in de zomer al beschikbaar komen, maar een iTunes 10-update of zelfs iTunes 11 is ook goed mogelijk. In dat geval zal het tegelijk met nieuwe iPods in het najaar gelanceerd worden.

Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlights: iPod, iTunes, iTunes Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday