Apple brengt AirPlay en iTunes naar tv’s van Samsung en andere merken

Lars Paijmans
7 januari 2019, 11:03
2 min leestijd

Apple zet dit jaar een grote stap door AirPlay en iTunes in te bouwen in Smart TV’s van andere elektronicamerken. Hierdoor heb je geen Apple TV meer nodig om iTunes-video’s op je tv te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

AirPlay en iTunes naar Samsung tv’s en meer

Het scherm van je iPhone of Mac naar een tv streamen, muziek vanaf je iPhone op je televisie afspelen of een YouTube-video vanaf je iDevice naar je tv uitzenden: stuk voor stuk handige toepassingen van AirPlay, waar je tot nu toe een Apple TV voor moest kopen.

Daar komt dit jaar verandering in nu Apple zowel AirPlay-ondersteuning als de iTunes-winkel naar televisies van andere fabrikanten brengt. De 2018- en 2019-tv’s van Samsung zijn als eerst aan de beurt, maar later volgen ook modellen van ‘andere grote fabrikanten’, aldus Apple.

AirPlay 2

In het geval van Samsung wordt de iTunes-app aan de modellen uit 2018 met een software-update toegevoegd. Of andere fabrikanten dit ook doen, is nog niet duidelijk. De app komt voorlopig naar 100 landen, terwijl ondersteuning voor AirPlay 2 naar 190 landen komt.

In een verklaring aan The Verge benadrukt Apple dat de app niet het kijkgedrag van de gebruiker registreert en ook Samsung hier geen toegang tot heeft. Hiermee benadrukt het bedrijf zijn focus op privacy.

AirPlay 2 maakt streamen gemakkelijker

Dit betekent dat je op deze tv’s films rechtstreeks vanuit iTunes kunt kopen of huren. Deze zitten verwerkt in een volwaardige iTunes-app, die je net zoals de apps van Netflix en Pathé vanuit het menu van je tv kunt kiezen. Met AirPlay 2 kun je daarnaast gemakkelijk draadloos beelden en muziek vanaf je Mac, iPhone of iPad naar je tv sturen, vergelijkbaar met de Chromecast van Google. Ook kun je tegen Siri zeggen om iets op je tv af te spelen.

De keuze van Apple om de twee programma’s voor het eerst op apparaten van andere fabrikanten uit te brengen komt op een opvallend moment. Het bedrijf zou namelijk van plan zijn om dit jaar zijn eigen Netflix-concurrent op de markt te brengen. Door nu alvast iTunes op meerdere platformen te lanceren, kan het bedrijf zijn streamingdienst straks in hoog tempo aan een grote doelgroep presenteren.

Lees ook: AirPlay 2: 5 verbeteringen op rij en alles over ondersteunende speakers

Het laatste nieuws over Apple

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen