iTunes Radio is vanaf nu beschikbaar in Australië
Roel van Hout

Vanaf nu kan er ook buiten de VS gebruik worden gemaakt van Apple’s streaming-muziekdienst: Apple heeft iTunes Radio beschikbaar gemaakt in Australië.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat komt niet als een complete verrassing, want onlangs doken al sporen van de dienst op in onder meer Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Ook daar keken we niet echt van op, want eerder ging al het gerucht dat Apple op begin 2014 mikte voor een uitrol in nieuwe landen.

Die lijkt echter wat minder vlot te verlopen dan Apple gehoopt had: waarschijnlijk heeft het bedrijf meer moeite met het juridische aspect van een dergelijke dienst dan vooraf werd gedacht.

Wanneer is iTunes Radio beschikbaar in Nederland?

Over een Nederlandse lancering hoeven we voorlopig in ieder geval niet te dromen, aangezien Nederland nooit bij de eerste serie landen zit waarin Apple een nieuwe dienst of nieuw product uitbrengt. Eerst staat waarschijnlijk een uitrol in de verdere Engelstalige landen (het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Candada) op de rol.

Voor wie nog steeds geen idee heeft waar het over gaat: iTunes Radio is Apple’s antwoord op Spotify: mensen met een Apple-ID kunnen gratis en onbeperkt muziek uit de iTunes Store streamen via thematische zenders; als je een abonnement op iTunes Match hebt (á 25 euro per jaar) doe je dat bovendien reclamevrij.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.