iTunes Radio trekt 11 miljoen luisteraars in minder dan een week

Roel van Hout
24 september 2013, 7:31
1 min leestijd
iTunes Radio trekt 11 miljoen luisteraars in minder dan een week

Zouden ze het bij Spotify al benauwd krijgen door iTunes Radio? De muziek-streamingdienst trok in minder dan één week bijna 11 miljoen luisteraars.

Lees verder na de advertentie.

11 Miljoen luisteraars, dat is geen misselijk getal. Dat aantal luisteraars is enkel uit de Verenigde Staten afkomstig, het enige land waar de dienst tot nu toe te gebruiken is. Als de dienst wereldwijd beschikbaar zou zijn geworden, zou het aantal gebruikers hoogst waarschijnlijk nog vele malen groter zijn geweest.

itunes radio

Bij Apple zullen ze ongetwijfeld blij zijn met de stormloop op iTunes Radio, dat door het bedrijf als Spotify-concurrent in de markt is gezet.

iTunes Radio is gratis, reclamevrij met iTunes Match

In principe biedt iTunes Radio hetzelfde als Spotify: het streamen van muziek, met reclame tussendoor. Om iTunes Radio reclamevrij te maken, kun je als Apple-gebruiker iTunes Match aanschaffen: deze dienst upload daarnaast je volledige muziekbibliotheek naar iCloud. Aangezien je hier maar 25 euro voor betaalt, ben je een stuk goedkoper uit dan met Spotify.

Ook het feit dat iTunes Radio standaard geïnstalleerd staat op iPhones met iOS 7, zal er ongetwijfeld voor zorgen dat veel mensen de installatie van Spotify onnodig zullen vinden.

Over een Nederlandse releasedatum is nog niets bekend.

Categorie: Apple
Thema: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen