‘Apple gaat sterk inzetten op iTunes Radio in iOS 8’

Wouter Nijsen
12 maart 2014, 15:27
1 min leestijd
‘Apple gaat sterk inzetten op iTunes Radio in iOS 8’

Nu iOS 7.1 lang en breed verkrijgbaar is, draait de geruchtenmolen met betrekking tot iOS 8 rustig door. Naar verluidt gaat Apple sterk inzetten op iTunes Radio in iOS 8; het moet een losse app worden. Op dit moment is de muziekdienst nog niet beschikbaar in Nederland en België.

Lees verder na de advertentie.

Dat stelt het doorgaans betrouwbare 9to5Mac, dat zijn informatie baseert op bronnen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van iOS 8. Apple zou ontevreden zijn over de positie van iTunes Radio en wil om die reden de dienst een prominentere plek in het menu geven.

Daarmee gaan wellicht ook deuren open voor het Nederlandse en Belgische publiek. Op dit moment is iTunes Radio namelijk nog niet in beide landen beschikbaar. De muziekdienst laat je gratis naar een online radiostation luisteren gebaseerd op een artiest of nummer.

iTunes Radio in Nederland en België

itunes radio in ios 8

Door iTunes Radio in iOS 8 als een losse app aan te bieden, hoopt Apple dat meer iPhone-gebruikers er gebruik van gaan maken. Het bedrijf lijkt daarmee de concurrentie aan te gaan met diensten als Spotify, waarop momenteel het meeste verkeer naar toe gaat. Het icoontje van de losse iTunes Radio-app gaat er volgens 9to5Mac hetzelfde uitzien als het pictogram in de Muziek-app.

Volgens de geruchten zou Apple al eerder hebben geprobeerd om iTunes Radio als losse app aan te bieden. In iOS 6 moest het al een zelfstandige dienst worden, maar daar slaagde Apple uiteindelijk niet in. In januari konden iPhone-bezitters in Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk plotsklaps gebruik maken van iTunes Radio. De app komt later dit jaar in meer landen beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen