iTunes Radio duikt op in het buitenland, suggereert internationale uitrol
Roel van Hout

iPhone-bezitters in Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk kunnen plotsklaps gebruik maken van iTunes Radio, wat een uitrol van de dienst daar suggereert.

Bij verschillende iPhone-gebruikers is in de muziek-app een extra tabblad verschenen. In Canada is dit wel te benaderen maar nog niet te gebruiken, maar in het Verenigd Koninkrijk schijnt er al wel muziek te kunnen worden gestreamd. In Australië is de dienst weer onzichtbaar gemaakt.

Dit suggereert een aanstaande uitrol in deze Engelstalige landen. Eerder werd al gesuggereerd dat Apple inderdaad daar zou beginnen met de internationale lancering van iTunes Radio, dat op dit moment alleen in de VS te gebruiken is.

Begin iTunes Radio uitrol in Nederland onbekend

We weten nog niet wanneer het naar Nederland zal komen, maar een eerste uitbreiding naar andere landen brengt het in ieder geval dichterbij!

Mocht je geen idee hebben waar het over gaat: iTunes Radio is Apple’s eigen muziek streaming-dienst, die in juni 2013 op de WWDC werd aangekondigd. Met de dienst wil Apple de concurrentie met Spotify aangaan – wat lukt, getuige de grote gebruikersaantallen in de VS – en klanten verleiden tot het doen van aankopen in de iTunes Store.

iTunes Radio is gratis, maar met reclame: een groot voordeel ten opzichte van andere diensten als Spotify en Google Play Music, waarvoor je een tientje per maand mag neerleggen. Als je iTunes Match hebt (dat kost je 25 euro per jaar) is iTunes Radio bovendien reclamevrij.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.