Apple verwijdert mysterieuze optie in nieuwe iTunes-update

Rutger Otto
25 maart 2017, 10:35
2 min leestijd
Apple verwijdert mysterieuze optie in nieuwe iTunes-update

Apple heeft een nieuwe versie van iTunes 12.6 uitgebracht. Hierin wordt de verstopte optie ‘Toon op profielpagina’ verwijderd.

iTunes profiel

Versie 12.6 van iTunes werd afgelopen week beschikbaar gemaakt door Apple, maar binnen een paar dagen is er al een herziene versie uitgebracht. Die is te downloaden via de Mac App Store en de Apple Software Update-tool op Windows. Apple zelf maakt in de omschrijving geen melding van veranderingen, maar er is er minstens één bekend.

Het gaat om een optie genaamd ‘Toon op profielpagina’ die is verdwenen, zo vond een gebruiker op Reddit uit. Dat is een schuifje die je kunt inschakelen als je een afspeellijst wilt aanpassen. Het knopje doet echter niets, omdat er op dit moment geen profielpagina’s zijn in iTunes. Apple heeft de functie verwijderd, waarmee het suggereert dat hij aanvankelijk per ongeluk was toegevoegd, mogelijk bedoeld voor een toekomstige versie van iTunes.

Apple Music profiel

Online gaan al geruchten wat Apple met zo’n profielpagina zou kunnen doen. Het meest voor de hand ligt een muziekprofiel voor Apple Music. Artiesten en bands hebben al eigen pagina’s waarmee berichten voor fans kunnen publiceren onder de noemer ‘Connect’. Mensen met een abonnement op Apple Music kunnen echter geen eigen profiel maken om berichten te plaatsen. De komst van deze pagina zou de muziekdienst meer functies van een sociaal (muziek)netwerk geven, door bijvoorbeeld posts van anderen te zien en te liken. Tot op heden is het op Apple Music ook nog niet mogelijk om publiekelijk eigen afspeellijsten via de dienst te delen.

iTunes films op alle apparaten te zien

De nieuwe iTunes-update is gratis te downloaden. De belangrijkste nieuwe optie van iTunes 12.6 is dat je een gehuurde film op al je apparaten kunt bekijken. Zo kun je een film huren op de vierde generatie Apple TV en hem vervolgens verder kijken op de iPhone of iPad. Tenminste, als iOS 10.3 en tvOS 10.2 worden uitgebracht. Voorheen waren gehuurde iTunes-films slechts op één apparaat te bekijken.

Lees het laatste nieuws over iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's