iTunes 12.4 fixt verdwijnende muziek-bug en maakt iTunes sneller

Lars Paijmans
18 mei 2016, 10:10
2 min leestijd
iTunes 12.4 fixt verdwijnende muziek-bug en maakt iTunes sneller

iTunes kreeg deze week een kleine update naar versie 12.4. Nu blijkt dat dit het muziekprogramma een stuk sneller maakt en het de vervelende bug oplost waardoor je muziekcollectie ineens kon verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

iTunes muziek-bug opgelost in 12.4

De afgelopen weken werd een kleine groep iTunes-gebruikers getroffen door een fout in het programma, waardoor hun persoonlijke muziek ineens verdwenen was. Apple gaf destijds aan dat er aan een oplossing gewerkt werd om de iTunes muziek-bug te fixen. Deze is in versie 12.4 van iTunes doorgevoerd, zo bevestigt TechCrunch. Mocht je na het installeren van de update nog steeds tegen problemen aanlopen, dan stelt Apple voor om contact op te nemen met Apple Support.

Lees ook: 5 dingen die Apple aan iTunes kan en moet verbeteren

iTunes verbeteringen

Opmerkelijk genoeg heeft Apple niet aangekondigd dat iTunes 12.4 het programma een stuk sneller maakt, maar uit tests blijkt dit wel degelijk het geval te zijn. Zo zijn de laadtijden naar beneden gegaan, wat vooral op oudere MacBooks en iMacs een verschil kan maken. Op Reddit lijkt het erop dat deze snelheidsboost over het algemeen meer effect heeft op Macs en MacBooks. Verschillende Windows-gebruikers melden namelijk dat zij weinig van de update merken. Balen, want juist op Windows is iTunes de afgelopen jaren een heel stuk trager geworden.

Versimpelde navigatie

Naast deze twee zaken introduceert iTunes 12.4 ook een vernieuwde zijbalk, wat het wat gemakkelijker moet maken om door de app te navigeren. Je kunt de nieuwe versie van iTunes automatisch installeren als je de OS X 10.11.5 op je Mac zet. Je herkent de nieuwe iTunes het snelst aan de uitgebreidere zijbalk.

Voor echte grote veranderingen voor de Muziek-apps van Apple zullen we echter tot WWDC 2016 moeten wachten. Daar krijgen we naar verluidt een compleet vernieuwd Apple Music te zien, dat we naast iOS ook tegenkomen op de Apple TV en in OS X.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen