iTunes verschijnt dit jaar toch niet meer in de Microsoft Store

Rutger Otto
16 december 2017, 9:23
2 min leestijd
iTunes verschijnt dit jaar toch niet meer in de Microsoft Store

Ondanks de belofte van Microsoft en Apple om iTunes in 2017 naar de Microsoft Store te brengen, wordt die deadline toch niet gehaald.

Lees verder na de advertentie.

iTunes niet in Microsoft Store

Het was een verrassende aankondiging tijdens Microsofts Build-conferentie in mei dit jaar. Toen werd bekendgemaakt dat iTunes voor het einde van 2017 in de Microsoft Store (voorheen Windows 10 Store) zou komen te staan. Maar inmiddels blijkt dat het dit jaar niet meer gaat gebeuren. Dat schrijft ZDNet.

“We hebben er samen met Microsoft aan gewerkt om de volledige iTunes-ervaring naar onze klanten te kunnen brengen”, zegt een woordvoerder van Apple via de e-mail. “Maar we hebben simpelweg iets meer tijd nodig om het helemaal goed te krijgen.”

iTunes app store

Onhandig voor Windows 10 S

Het plan is niet helemaal van de baan. Volgens ZDNet wordt er door Apple en Microsoft nog steeds samen gewerkt aan iTunes voor de Microsoft Store. Wanneer dat gaat gebeuren, is niet bekend. Beide partijen wilden geen update geven over de lanceerdatum. Ook werd niet bekendgemaakt wat er precies aan de hand is waardoor iTunes nog niet in de winkel staat.

Dit uitstel is met name onhandig voor mensen die Windows 10 S gebruiken. Dat is een versie van het besturingssysteem die geschikt is voor minder krachtige computers en laptops. Met Windows 10 S is het alleen mogelijk om apps uit de Microsoft Store te downloaden. Gebruikers van dit systeem kunnen iTunes dus niet installeren via het internet.

Voor andere Windows-gebruikers zal het weinig uitmaken. Zij kunnen iTunes gewoon installeren via de Apple-website.

Apple wist iTunes App Store

Enkele maanden geleden begon Apple met het opruimen van iTunes op Windows en macOS. Met versie 12.7 werd de iOS App Store uit iTunes gehaald, zodat je de App Store niet meer kunt bekijken, geen apps meer kunt downloaden en ook geen iOS-apps meer kunt synchroniseren van je pc of Mac.

Lees het laatste nieuws over iTunes

Bron: ZDNet
Categorie: Apple
Thema: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen