iTunes LP voorlopig nog niet beschikbaar voor kleine platenmaatschappijen
Redactie

De iTunes LP is voorlopig nog niet beschikbaar voor kleine platenmaatschappijen. Dit is een conclusie die we kunnen trekken uit de ontwikkelingskosten die Apple voor de LP rekent. Apple rekent op dit moment namelijk ongeveer 10.000 dollar. Dit enorme bedrag is natuurlijk niet te betalen als kleine, beginnende platenmaatschappij.

Een iTunes LP is een zeer uitgebreide digitale CD. Naast de muziek van het album zijn er ook filmpjes, songteksten, biografieën en foto’s te vinden. Op dit moment is de LP alleen nog maar te bekijken op een computer met iTunes erop, maar men speculeert al over een iPhone-versie van de LP.

Op dit moment zijn er slechts zeer weinig iTunes LP’s. Deze LP’s zijn van bijvoorbeeld The Doors en Depeche Mode. Een platenmaatschappij kan de ontwikkeling van de LP’s voor zulke namen makkelijk veroorloven omdat genoeg mensen deze LP’s zullen kopen.

Als Apple wilt dat ook de kleinere bedrijven een LP kunnen maken, zullen ze een SDK moeten uitbrengen. Dit lijkt nog lang niet aan de orde te zijn, maar misschien komt deze wel eerder dan gedacht. Waarschijnlijk zal Apple deze software beschikbaar stellen als er te veel klachten van kleine platenmaatschappijen binnenstromen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.