Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘iTunes krijgt nieuw design in volgende update’

Rutger Otto
7 mei 2016, 9:55
2 min leestijd
‘iTunes krijgt nieuw design in volgende update’

Niet alleen Apple Music gaat op de schop, ook iTunes komt aan de beurt. Het programma krijgt een versimpeld design, wat de gebruiksvriendelijkheid moet verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

iTunes 12.4

Apples iTunes-topman Eddy Cue beloofde in februari al een nieuwe versie van het programma. De update zou komen met versie OS X 10.11.4, maar de vernieuwing werd uitgesteld. Volgens een bron van MacRumors komt de nieuwe versie er met de aanstaande iTunes 12.4 update. De website deelt enkele screenshots die tonen wat er is veranderd.

Zo krijgt de app een nieuw ‘dropdown menu’ waar je kunt kiezen tussen media, zoals muziek, tv-programma’s en films. Het menuutje is aan te passen, zodat je zelf onderdelen toevoegt of verwijdert die je wel of niet gebruikt.

itunesnavigation-800x527

Verbeterde navigatie

Terug van weggeweest is de zijbalk die permanent links in beeld staat. Vroeger zat die ook al in iTunes, maar hij komt volgens de screenshots weer terug. Daarmee wordt het gebruikers gemakkelijker gemaakt om bijvoorbeeld direct naar specifieke nummers of albums te navigeren. Ook bij dit menu is het mogelijk om zelf onderdelen te rangschikken. In het vernieuwde iTunes is gebruiksvriendelijkheid het belangrijkst, daarom zullen ook andere menu’s versimpeld worden.

itunesmainscreen-800x527

Ook in de minispeler bovenin beeld worden kleine aanpassingen gedaan. Zo is de knop met nummers in de wachtrij aan de rechterkant vaan de speler geplaatst, zodat hij beter opvalt.

Wanneer iTunes 12.4 met het vernieuwde design uitkomt, is nog niet bekend. Volgens de bron van MacRumors kan hij eind mei of begin juni worden gelanceerd. Mogelijk komt het programma gelijktijdig uit met de WWDC, de ontwikkelaarspresentatie die plaatsvindt van 13 tot en met 17 juni.

Apple Music update

Rond die tijd wordt naar verwachting ook het vernieuwde Apple Music gepresenteerd. Apple maakt enkele aanpassingen aan zijn muziekdienst, waarbij ook betere navigatie een grote rol speelt. Verder zou de interface zwartwit worden, zijn albumhoezen groter en worden er songteksten toegevoegd zodat je kunt meezingen met nummers.

Lees meer over iTunes

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu