Eindelijk: voor het eerst vindt er een iTunes Festival in de VS plaats
Roel van Hout

Het jaarlijkse iTunes festival was, ondanks de internationale acts, tot nu toe vooral een Brits feestje omdat het ieder jaar in Londen plaatsvindt. Dit jaar is er voor het eerst ook een iTunes Festival VS!

Sinds 2007 treden ieder jaar in Londen popsterren van formaat op tijdens het iTunes Festival, maar enkel Engelse muziekfans – of mensen die toevallig op dat moment in Londen aanwezig zijn – konden daar tot op heden bij zijn.

→ Check meer muziek apps!

Dat heeft ongetwijfeld tot jaloezie onder Amerikaanse muziekfans geleidt. Of Apple enkel daarom heeft besloten ook een Amerikaanse editie van het muziekfestival te organiseren lijkt ons sterk, maar het zal ongetwijfeld meegespeeld hebben.

iTunes Festival VS vindt plaats begin maart

Dat is goed nieuws voor muziekfans, want alhoewel er weinig mensen bij aanwezig kunnen zijn, zijn de optredens wel thuis via Apple TV of via een speciaal daarvoor ontwikkelde iPhone- en iPad app te bekijken. Het festival duurt echter geen maand, maar 4 dagen (van 11 tot 15 maart) en vindt plaats op het South- by South-West festival in Austin.

Apple-bons Eddy Cue laat weten het festival een “perfecte plek” voor de eerste editie van het iTunes Festival VS te vinden en is blij met de “ongelooflijke line-up”. Met reden: onder meer Coldplay, Pitbull en Imagine Dragons zullen optreden. Als de app is geüpdatet voor de gelegenheid zullen we dat laten weten!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.