iTunes Festival app update uitgebracht, muziek nu beschikbaar
Roel van Hout

Apple heeft een iTunes Festival app update uitgebracht. De videobestanden zijn daardoor nu helaas offline, maar Apple heeft de muziek beschikbaar gemaakt.

In tegenstelling tot de videobestanden is deze niet gratis te streamen: Apple heeft van ieder concert een compilatie van nummers gemaakt, en biedt deze tegen betaling aan.

itunes festival appDaarbij lopen de prijzen uiteen: niet alle albums hebben evenveel nummers, maar soms verschillen albums die evenveel muziek bevatten ook onderling van prijs. Welke reden daar achter zit, blijft een beetje gissen.

iTunes Festival app update eerder een downgrade

Geen app update waar de gemiddelde muziekliefhebber blij van wordt: gratis content is verdwenen, en voor mindere content (audio) moet betaald worden. Maar aan de andere kant moet een gegeven paard natuurlijk nooit in de bek gekeken worden: het is in de eerste plaats natuurlijk al bijzonder dat Apple, een bedrijf waarbij (in ieder geval voor het onlangs begon met het uitdelen van gratis software aan nieuwe klanten) voor vrijwel alles betaald moet worden.

Een ander voordeel is natuurlijk dat je de muziek van je favoriete artiesten na aanschaf ook onderweg kunt beluisteren, zonder dat je ingewikkeld hoeft te doen met videobestanden.

De update is gratis te downloaden in de App Store!

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.