‘Apple wil films gaan verhuren die nog in de bioscoop draaien’

Lars Paijmans
8 december 2016, 10:32
1 min leestijd
‘Apple wil films gaan verhuren die nog in de bioscoop draaien’

Apple zou in gesprek zijn met verschillende grote filmstudio’s om iTunes-films beschikbaar te maken, nog voordat ze uit de bioscoop zijn. Als tegemoetkoming naar de filmstudio’s krijgen deze iTunes bioscoopfilms een hogere prijs.

Lees verder na de advertentie.

‘iTunes bioscoopfilms nog in de onderhandelfase’

Als de deal zoals deze door Bloomberg besproken wordt doorgaat, kunnen er al films in iTunes opduiken die nog maar twee weken in de bioscoop hebben gedraaid. Onder meer Warner Bros, Universal Pictures en 21st Centry Fox zouden wel oren hebben naar een dergelijke deal, vooral omdat ze hierdoor de films aanvankelijk voor een hogere prijs kunnen verhuren.

iTunes Bioscoopfilms

Het enige grote struikelblok lijkt de beveiliging van iTunes te zijn. Filmstudio’s zijn namelijk als de dood dat hun films hierdoor eerder op illegale drwnloadsites komen te staan, wat natuurlijk een negatieve uitwerking heeft op het aantal bioscoopkaartjes dat verkocht wordt.

De grote vraag is daarnaast hoeveel zo’n iTunes bioscoopfilm moet gaan kosten. Zo spreken de bronnen over een prijs tussen de 25 en 50 dollar, wat het alleen goedkoper zou maken als je een film met meerdere mensen tegelijk kijkt. Vooralsnog gaat het hier slechts om onderhandelingen en zowel Apple als de filmstudio’s kunnen hier van afzien of dezelfde afspraak met een concurrerend bedrijf maken.

Exclusieve deals, net zoals Apple Music

Mocht de deal wel doorgaan, dan lijkt Apple een soortgelijke strategie voor iTunes te gebruiken als Apple Music. De muziekdienst werd in relatief korte tijd erg populair, onder meer door het aantal exclusieve titels die je alleen op Apple Music kunt beluisteren. Door ook op iTunes met een ruime voorsprong als eerste films aan te bieden, hoopt Apple dat meer mensen er gebruik van gaan maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen