iTunes bestaat 10 jaar
Redactie

Vandaag bestaat iTunes precies 10 jaar. In de afgelopen 10 jaar heeft iTunes erg veel veranderd in de wereld. Vooral de iTunes Store is een erg belangrijke succesfactor. Deze muziekwinkel is uitgegroeid tot één van de grootste inkomstenbronnen van bands en artiesten. Ook de geïntegreerde App Store, de iPods, iPads en iPhones hebben natuurlijk bijgedragen aan het succes.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lancering van iTunes 1.0

Op 9 januari 2001 lanceerde Apple de eerste versie van iTunes op de MacWorld Expo. Apple wilde hiermee concurreren met alle andere ontwikkelaars van muzieksoftware. Hieronder staan screenshots van de verschillende versies van iTunes. Voor alle screenshots kan je terecht op de website van TUAW.

iTunes 1.0

iTunes 5.0

iTunes 7.0

Gedwongen gebruikers

Apple schept vaak op met de grote hoeveelheid gebruikers van iTunes, maar veel gebruikers voelen zich een ‘gedwongen gebruiker’. iPhones, iPads en iPods kunnen namelijk alleen muziek, applicaties en andere gegevens synchroniseren met iTunes. Veel gebruikers hebben iTunes dus met een reden op hun computer staan.

Bron: TUAW

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.