iTunes 9 komt eraan
Redactie

In de keynote van vanavond is zoals verwacht iTunes 9 aangekondigd. iTunes 9 gaat ons aardig verrassen als we Steve Jobs mogen geloven. De nieuwe versie kent een hoop nieuwe functies: Home Sharing, iTunes LP, een nieuwe iTunes Store, iTunes extra, Genius Mixes en verbeterde synchronisatie. We zullen over elke nieuwe functie iets korts vertellen.

iTunes LP

Vroeger, toen iedereen nog cd’s in de winkel kocht, had je bij elke cd een boekje, en mogelijk een paar foto’s van de artiest. Om dit naar de hedendaagse tijd te brengen, introduceert Apple ‘iTunes LP’. Als je een iTunes LP koopt, krijg je verschillende extra’s zoals bijvoorbeeld een digitaal boekje, foto’s en video’s.

Home Sharing

Middels Home Sharing kan je je aangeschafte muziek direct verplaatsen naar maximaal vijf computers in je huishouden. Door de muziek te downloaden op je computer in de huiskamer, kan bijvoorbeeld je zoon op zolder deze muziek naar zijn iTunes 9 halen. Hierdoor bespaar je een hoop gedoe met netwerken of usb-sticks.

De nieuwe iTunes Store

Eigenlijk valt de vernieuwing van de iTunes Store wel mee. Het ziet er allemaal net iets professioneler uit, waardoor het minder chaotisch oogt. Verder is er is een menu-item met iTunes LP verschenen, maar dit is meer dan logisch.

iTunes extra

Als je een film koopt in de iTunes Store, zal je niet meer ‘alleen’ de film krijgen. Je zal met iTunes extra ook trailers, foto’s en interviews binnen halen. Het is eigenlijk te vergelijken met de overgang van videoband naar dvd, want op een videoband kreeg je ook eerst ‘alleen’ de film, en met de dvd krijg je tegenwoordig ook allerlei extra’s binnen.

Genius Mixes

Genius kennen we ondertussen wel, maar de nieuwe vorm van genius zorgt voor een avond zorgeloos muziek luisteren. De functie Genius Mixes selecteert 12 nummers uit je bibliotheek die naadloos op elkaar aansluiten, zodat je haast niet merkt dat het volgende nummer begint.

Verbeterde synchronisatie

Vanaf iTunes 9 is het mogelijk om je springboard helemaal zelf in te delen. Hiermee bedoel ik dat je alle applicaties hun eigen plek kan geven in je iPhone-menu, zonder dat je dit op je iPhone moet doen. Hiermee kan je veel tijd besparen als je normaal je hele springboard al indeelt.

Wanneer iTunes 9 zal verschijnen is nog niet bekend. Op de Amerikaanse Apple site stond al een link, maar deze verwees nog naar iTunes 8. Het is dus nog even afwachten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.