Dit verandert Apple aan films huren en kopen via iTunes

Rutger Otto
24 september 2017, 13:56
2 min leestijd
Dit verandert Apple aan films huren en kopen via iTunes

De Apple TV 4K is inmiddels verschenen en Apple grijpt de gelegenheid aan om enkele veranderingen te maken in het huren en kopen van films en series via iTunes.

iTunes 4K

Met de komst van de Apple TV 4K verandert er ook wat in de iTunes Store. Het belangrijkst is dat mensen films niet in 4K en HDR op hun nieuwe Apple TV kunnen downloaden. Als ze zijn gehuurd, kunnen ze alleen via het internet worden gestreamd.

De nieuwe Apple TV is geschikt om 4K-beelden met HDR door te zetten naar een daarvoor geschikte tv. Volgens Apple kunnen echter alleen 1080p-films worden gedownlaod naar het kastje. Ook sommige versies van films in HDR of Dolby Vision kunnen lokaal worden opgeslagen, maar 4K-resolutie gaat altijd via streamen.

Overigens is dat niet zo vreemd, omdat 4K-films een stuk meer ruimte in beslag nemen dan films in lagere kwaliteit. Dat levert waarschijnlijk geen probleem op, behalve wanneer de internetverbinding het laat afweten. Voor films in hogere kwaliteit blijven de prijzen overigens hetzelfde.

watch os downloaden

48 uur kijken

In de VS zijn meer veranderingen doorgevoerd. Daar krijgen mensen voortaan 48 in plaats van 24 uur de tijd om een film af te kijken, nadat ze op afspelen hebben gedrukt. Buiten Amerika was dat al het geval, zo ook in Nederland en België. De kijktijd begint als je de film start. Kijk je niet direct na het huren, dan heb je 30 dagen de tijd om eraan te beginnen, voordat hij verdwijnt. Binnen de 48 uur kun je de film zo vaak kijken als je maar wilt.

Apple TV 4K

De Apple TV 4K werd tijdens hetzelfde evenement aangekondigd als de nieuwe iPhones. De settopbox van Apple kost 199 euro voor het 32GB-model. Er is ook een versie met 64GB aan opslagruimte. Die kost 219 euro. Op de Apple TV kun je verschillende apps en games installeren.

Lees het laatste nieuws over de Apple TV

Categorie: Apple
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's